Navigation Content

Vrag nosi Pradu

Vrag nosi Pradu

The Devil Wears Prada

Od glave do pete zavinuta u Pradu, Meryl Streep je glavna urednica iliti Vrag s kojim se mora nositi sirota asistentica Anne Hathaway

INFO

RedateljDavid Frankel

Glumci Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier, Tracie Thoms, Simon Baker, Emily Blunt, Alexie Gilmore

Sažetak

Mlada novinarka Andy Sachs (Anne Hathaway), koja mašta o ozbiljnoj karijeri u uglednim revijama poput ‘New Yorkera’ i ‘Vanity Faira’, prijavi se na razgovor za posao druge asistentice moćne Mirande Pristly (Meryl Streep), urednice modnog magazina ‘Runway’, poznate po okrutnosti, iscrpljivanju svojih zaposlenika i odijevanju u odjeću marke Prada.

Miranda isprva prezirno odbije Andy, odjevenu nemarno i bez ikakva smisla za modu, no zaintrigira je djevojčina inteligencija i otvorenost te joj odluči dati posao.

Mirandina prva asistentica, ambiciozna i marljiva Emily (Emily Blunt), pokušava naučiti Andy mnogobrojnim dužnostima, što je isprva izluđujuće. Mirandin modni direktor Nigel (Stanley Tucci) pomaže Andy tako što je podučava kako se odijevati i ponašati u društvu koje visoku modu drži temeljnom društvenom vrijednošću.

Andyna transformacija od neuredne djevojke u atraktivnu glamuroznu asitenticu nervira njezinog mladića Natea (Adrian Grenier).

Andy s vremenom uspijeva osvojiti Mirandino poštovanje, no uspjeh na poslu budi u Andy nezadovoljstvo i nemir jer sve više izdaje principe u koje vjeruje i sve je više isključena iz svijeta koji stvarno voli i kojemu pripada...

Ekranizacija satiričnog romana Lauren Weisberger postala je hit u kinu i prototip suvremenog ‘chick flicka’ prepunog glamurozne odjeće velikih svjetskih brandova. Ma koliko film bio naoko kritičan prema nemilosrdnom svijetu koji se bavi modom, svoj uspjeh u kinima temelji na iznimno privlačnoj slici njujorškog svijeta mode i modnih magazina, glamuroznoj odjeći koju nose glumci u filmu i rekvizitima koji plijene pažnju publike.

U središtu priče je lik Mirande Pristly, koju fascinantno glumi Meryl Streep, inteligentne vladarice svijeta mode koju svi mrze i kojoj se svi dive.

Film je režirao David Frankel, redatelj šest epizoda serije ‘Seks i grad’, koji svoju sklonost ‘ženskim filmovima’ potvrđuje i u ovom hitu. Anne Hathaway koja glumi mladu Andreu proslavila se ulogom u ‘Princezinim dnevnicima’, a glumila je i u filmovima ‘Planina Brokeback’, ‘Bride Wars’, ‘Nicholas Nickleby’, ‘Get Smart’ i dr.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...