Prekinuto dječaštvo potresni je profil rastrgane obitelji. Dana i Hart Perry dijele duboku osobnu priču o noćnoj mori svakog roditelja: samoubojstva djeteta.

Kao profesionalni filmaši bili su navikli snimati opsežne osobne filmove i videosnimke obitelji, no nikad nisu ni sanjali da će snimke njihova sina Evana – snimljene od trenutka njegova rođenja preko djetinjstva i adolescencije – završiti kao primarni izvor materijala za ovu dirljivu priču. Ležerni i bezazleni prije smrti, kućni filmovi pružaju vizualni zapis Evanova života i pomažu u stvaranju intimnog portreta toga živahnog mladog čovjeka sa psihičkim smetnjama, zajedno s intervjuima obitelji, prijatelja, liječnika i učitelja.

Život Evana Perrya bio je obilježen intenzivnim promjenama raspoloženja koje su potaknule oba roditelja na oprez. Oni su bili odlučni da mu ne dopuste da krene stopama ujaka Scotta koji je počinio samoubojstvo 1971. Unatoč oprezu roditelja, zajedno s novom školom, novim prijateljima i brojnim terapijama i lijekovima, Evanova opsesija za okončavanjem života pokazala se nadmoćnom.