Jim (B. Davison) i Lydia (B. Bedelia) Cline imaju trojicu sinova, James (S. McCarthy) je najstariji, Stephen (M. Donato) najmlađi, a John (B. Switzer) najproblematičniji. I dok roditelji jedva spajaju kraj s krajem, vodeći agenciju za prodaju nekretnina i pokušavajući održati obiteljsku farmu, John neprekidno upada u nevolje.

Jednog dana dogodi se tragedija: na rijeci je mrtav pronađen Johnov najbolji prijatelj Josh. Trinaestogodišnji je dječak pretučen i podlegao je od udaraca po glavi. Slučaj će htjeti da leš pronađe maleni Stephen na putu iz škole, a osim šoka zbog pogleda na Joshovo tijelo, prestrašit će se kad u blizini vidi i svog starijeg brata.

John mu priprijeti da nikome ne smije reći ni riječi, pogotovo ne šerifu. Već sljedeći dan Stephen dobije visoku temperaturu i tešku upalu grla, zbog čega ide na operaciju mandula. A nakon operacije, iako mu se grlo posve oporavilo, više ne može govoriti.

Majka i otac šutnju isprva pripisuju operaciji, no kako vrijeme prolazi, sve je očitije da je u pitanju teži problem. Lydia vodi sina raznim stručnjacima, ali bez rezultata. Posljednja joj je nada dr. Rosenstock (D. Hedaya)...

Ova potresna istinita priča pretočena je u izvrsnu dramu snimljenu prema priči Davida E. Simmonsa i scenariju Dalene Young.

Film je bio nominiran za nagradu Emmy kao najbolji film, za scenarij i Bonnie Bedeliji za glavnu žensku ulogu, a dvojica dječaka, Marc Donato i Bill Switzer, osvojili su Young Artist Award.