Navigation Content

Egipatsko podzemlje

Egipatsko podzemlje

Egypt Underworld

Arheologija nas vodi na ekskluzivno putovanje u egipatski zagrobni svijet, pružajući nam novi uvid u slabo poznati zagrobni život drevnog Egipta

INFO

Sažetak

Drevnim Egipćanima život poslije smrti predstavljao je opasno putovanje podzemljem prepuno zastrašujućih zapreka: plamena jezera smrti, bitke s pravim čudovištima i za kraj vječna smrt ili ponovno rađanje sa suncem. To je putovanje za koje je svaki Egipćanin vjerovao da je stvarno, a za faraona ulog je bio još veći - cijeli svemir ovisio je o kraljevu putovanju i uskrsnuću. Najnovija iskapanja otkrivaju više nego što smo ikada dosad znali o tome što su Egipćani vjerovali da ih očekuje tijekom zagrobnog putovanja.

Otkrivamo da kraljeva grobnica nije samo mjesto koje je čuvalo njegovo mumificirano truplo, već stroj konstruiran kako bi osigurao kraljevo uskrsnuće i vječni život.

U egipatskom podzemlju pratimo jednog od najvećih faraona drevnog Egipta, Setija I., i njegovo putovanje u zagrobni život. Njegova grobnica vjerojatno je najdublja i najpomnije ukrašena u Dolini kraljeva te i nakon dvjesto godina od otkrića nudi izuzetan uvid u njegova vjerovanja i ideje o zagrobnom životu.

Danas dr. Zahi Hawass radi na iskapanju tajanstvenog tunela na samom dnu Setijeve grobnice: opasan tunel iskopan je duboko ispod zemljine površine. Poput pravog Indiane Jonesa, dr. Hawass ugrozit će i vlastiti život kako bismo istražili kraj dugog tunela i vidjeli kakva nas blaga i nove spoznaje očekuju. Naša ekspedicija do kraja podzemnog tunela Setija I. isprepleće se s fantastičnim prikazom Setijeve vlastite zagrobne ekspedicije.

Zidovi grobnice Setija I. živopisno pripovijedaju priču o njegovu zagrobnom putovanju. Prema nacrtanim prizorima, emisija prati Setija od samog početka njegova putovanja i susreta s čudovištima i demonima, plamenim jezerima smrti, Ozirisovim sudom i na kraju do ponovnog rađanja u osvit zore.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...