Nakon što se zajedno s ostalim članovima srednjoškolskog francuskoga kluba ukrcao u avion za Europu, Alex Browning (Devon Sawa) predosjeti kako će avion eksplodirati ubrzo nakon polijetanja pa u napadu panike upozorava odgovorne, koji ga ne shvaćaju ozbiljno.

Međutim, zbog kaosa koji je izazvao, sedmero učenika prisiljeno je napustiti avion. Iako su se u početku ljutili na njega, vrlo brzo shvate da im je spasio život. Naime, čim avion uzleti, Alexove se vizije ostvare.

Nekoliko mjeseci poslije preživjeli učenici počinju umirati neobjašnjivim smrtima, a Alexu postaje jasno kako se Smrti ne može pobjeći.

U pravoj eksploziji tinejdžerskih horora koju je izazvao planetarni uspjeh  'Vriska'  Wesa Cravena, u moru klišejiziranih naslova međusobno lako zamjenjivih zapleta svojom se originalnom pričom i vrhunskom realizacijom izdvojio sjajni „Bez povratka“, za kojim je snimljeno i nekoliko nastavaka.

Redatelj James Wong pravi je majstor stvaranja osjećaja posvemašnje nesigurnosti, ali su za potpuni užitak gledanja jednako tako zaslužne i ironične scene koje se povremeno izruguju svojim likovima. Devon Sawa ovdje je pokazao kako se odlično snalazi u okviru teen filma, ali i da zaslužuje nastupe u ozbiljnijim djelima. Uz njega nastupaju i Ali Larter, Kerr Smith i drugi.