Navigation Content

(500) dana ljubavi

(500) dana ljubavi
SRI u 15:15HBO2

(500) Days of Summer

Ova romantična komedija s alternativnim pristupom priča je o djevojci koja ne vjeruje da postoji prava ljubav i mladiću koji se zaljubi u nju.

INFO

Sažetak

Ovo je priča o neobičnoj ljubavi jednog mladića. Tom, unatoč tome što živi u ovome ciničnom modernom svijetu, i dalje vjeruje u pojam suđene, u zvijezdama zapisane ljubavi.

Summer, pak, u to ni najmanje ne vjeruje. No, to ne sprečava Toma u konstantnim nastojanjima da je osvoji svojom snagom i hrabrošću, poput kakvog modernog Don Quijotea.

Iznenada, Tom otkriva ne samo da je zaljubljen u lijepu, duhovitu, pametnu djevojku, nego i u samu ideju o Summer, ideju o ljubavi koja ima moć potresti srce i zaustaviti svijet. Fitilj ove ljubavi zapalio se prvoga dana kada Tom (Joseph Gordon-Levitt), koji zarađuje za život pišući sladunjave čestitke, sretne Summer, živahnu i prelijepu novu tajnicu njegova šefa tek pristiglu iz Michigana.

Iako isprva pomisli kako je ona daleko izvan njegovih mogućnosti, Tom uskoro otkriva kako njih dvoje dijele mnogo toga zajedničkoga. Uostalom, oboje vole grupu „The Smiths“. Oboje cijene nadrealističkog slikara Magrittea. Tom je nekoć živio u Jerseyju, a Summer ima mačku koja se zove Bruce.

Sve do 31. dana stvari se kreću prema naprijed, iako samo "ležerno". 32. dana Tom je ludo zaljubljen. Neprestano razmišlja samo i isključivo o Summer. Do 185. dana njihov je odnos na rubu ponora, no nada nije izgubljena.

Dok priča skače naprijed i natrag kroz Tomovu i Summerinu "sad jesmo - sad nismo" vezu, prolazimo kroz zbunjujuća prostranstva dječje zaljubljenosti, romantičnih izlazaka, seksa, rastajanja, uzajamnog optuživanja i iskupljivanja. Zanimljivom tehnikom miješanja vremenskih skokova, prelomljenih ekrana, muzike i filmskog zanosa, ovaj nam film daje kaleidoskopski portret svega što činimo da bismo ljubavi dali smisao u nadi da ćemo je jednom iskusiti.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...