Prekaljeni ratnik i plaćenik, pukovnik Allen Faulkner (Richard Burton) dolazi u London, na poziv utjecajnog bankara Mathersona (Stewart Granger). Bankar pukovnika želi angažirati u operaciji spašavanja zarobljenog afričkog vođe Juliusa Limbanija (Winston Ntshona), utjecajnog i pravdoljubivog političara za kojeg njegovi sunarodnjaci vjeruju da je ubijen, dok on čami u pritvoru.

Faulkner pristaje pod uvjetom da smije sam sebi odabrati ekipu. U njoj su sve odreda veterani brojnih ratova, poput analitičara Rafera Jandersa (Richard Harris), pilota Shauna Fynna (Roger Moore) i zaljubljenika u Južnu Afriku Pietera Coetzeeja (Hardy Kruger). Jandersa Faulkner jedva uspije nagovoriti jer je ovaj obećao sinu da će ga tijekom praznika voditi na skijanje. Okupljena ekipa kreće u naizgled nemoguću misiju u srcu Afrike…

Šezdesetih i sedamdesetih godina diljem svijeta su bili popularni pustolovni ratni filmovi o skupinama muškaraca koji odlaze na opasne misije. Jedan od takvih je i 'Wild Geese', uzbudljivo i napeto ostvarenje o pustolovini pravednim razlozima vođenih plaćenika u Africi. Manje poznat i prikazivan u odnosu na najpoznatije slične filmove poput '12 žigosanih', ili 'Orlovskog gnijezda', film 'Wild Geese' će biti prava poslastica za sve ljubitelje klasične filmske avanture i naracije.

Poput većine filmova 'podžanra' o pustolovinama muških plaćenika, 'Wild Geese' okuplja impresivnu glumačku ekipu u kojoj su velike zvijezde poput Richarda Burtona (Tko se boji Virginije Woolf?, Sutjeska), Richarda Harrisa (Čovjek zvan konj), Rogera Moorea (serijal James Bond) i Hardyja Krugera (Hatari). Unatoč dojmljivo ekraniziranim ratnim prizorima, najefektniji dijelovi filma su intimne scene razgovora Richarda Harrisa sa svojim sinom. Režiju filma potpisuje vrhunski redatelj ratnih filmova i vesterna Andrew McLaglen (Đavolja brigada, Shenandoah, Chisum)