Navigation Content
Taxi

Taxi

Policajac bez vozačke i luda taksistica, nevjerojatni partneri s ulica New Yorka, počinju brzu igru mačke i miša s pljačkašima

INFO

RedateljTim Story

GlumciQueen Latifah, Jimmy Fallon, Gisele Bündchen, Henry Simmons, Jennifer Esposito, Ann-Margret , Christian Kane

Sažetak

Temperamentna Isabella "Bella" Williams (Queen Latifah) njujorška je taksistica strastveno opsjednuta brzinom i ludim jurnjavama, zbog čega je stekla ugled najbrže gradske vozačice taksija. Dok u svom prepravljenom i dorađenom automobilu juri ulicama, Bella mašta o karijeri profesionalne vozačice automobilskih utrka. Nakon što jednog dana u njezino vozilo sjedne Andrew "Andy" Washburn (Jimmy Fallon), Bella će se naći usred najveće pustolovine u svom životu.

Andy je zbunjen i ne osobito spretan policajac na tajnom zadatku koji lovi skupinu okretnih brazilskih pljačkašica predvođenih atraktivnom Vanessom (Gisele Bündchen). Pod vodstvom hladnokrvne i domišljate Vanesse djevojke haraju gradom, i čini se da im nitko ne može ući u trag. S druge strane, Andy je dodatno opterećen zategnutim odnosom sa svojom bivšom djevojkom a sadašnjom šeficom Martom Robbins (Jennifer Esposito), koja ga planira otpustiti iz službe.

Nakon što Bella zbog prekoračenja brzine ostane bez dozvole, Andy joj obeća pomoć u zamjenu za njezinu suradnju u lovu na pljačkašice...

Razmjerno šarmantna, atraktivna i zabavna akcijska krimi-komedija "Taksi" redatelja Tima Storyja ("Brijačnica", "Fantastična četvorka", "Fantastična četvorka: Dolazak Srebrnog letača"), za koju scenarij potpisuju Robert Ben Garant ("Noć u muzeju" 1 i 2), Thomas Lennon ("Herbie: Punom brzinom") i Jim Kouf ("Gas do daske", "Nacionalno blago"), prerada je istoimenog francuskog hita redatelja Gérarda Piresa iz 1998.

Scenarij za film koji je afirmirao simpatičnog glumca Samyja Nacerija i koji je zasad dobio tri nastavka napisao je glasoviti Luc Besson ("Podzemlje", "Nikita"), prema čijoj je izvornoj priči koncipiran i američki prepravak. Posrijedi je dinamično, nepretenciozno, adrenalinskim jurnjavama nabijeno i lako gledljivo eskapističko djelce za režiju kojeg je Tima Storyja ponajviše motivirala upravo količina akcije kombinirane s humorom koji podjednako eksploatira komediju situacije i karaktera.

Atraktivne sekvence automobilskih jurnjava ulicama New Yorka najjači su adut djela u kojem je mačistički predznak izvornog filma zamijenjen onim donekle feminističkim, pa se tako energična junakinja uz pomoć zbunjenog i znatno inferiornijeg partnera sukobljava s pljačkašicama koje predvodi supermodel G. Bündchen ("Vrag nosi Pradu").

U glavnoj ulozi nastupa Q. Latifah ("Raspad sistema", "Skupljač kostiju"), za sporednu rolu u hit-mjuziklu "Chicago" 2003. nominirana za Oscara, a njezin je partner komičar J. Fallon ("Korak do slave", "Rolerica").

 

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...