Dr. Amanda Gordon (Mary Beth Hurt) provela je radni vijek istražujući mogućnosti umjetne oplodnje, a otišla je i korak dalje: ustanovila je kako je moguće i klonirati ljudski zametak. Svjesna svih etičkih implikacija i mogućih zloupotreba, pa i opasnosti da tako rođeno dijete ima neizlječive bolesti i poteškoće, dr. Gordon je vrlo oprezna u iznošenju svojih saznanja.

No, odlučna je da se izbori za pravo znanosti da poboljša ljudski život. Bračni par Hytner, Virginia (Valeire Mahaffey) i Chris (Adam LeFevre), stari su pacijenti dr. Gordon. Upoznali su se kad se Virginia podvrgnula umjetnoj oplodnji jer nije mogla zanijeti prirodnim putem. Zbog genetske anomalije koja je bila poznata u njezinoj obitelji i opasnosti da se dijete rodi teško bolesno, dr. Gordon pratila je razvoj zametka in vitro. I liječnica i Hytnerovi bili su presretni kad se rodilo zdravo djetešce. No, Kathy je nastradala u tragičnoj prometnoj nesreći, a roditelji su izgubili volju za životom.

Kako je u laboratoriju dr. Gordon bio sačuvan dio Kathyna tkiva, dr. Gordon se upustila u najrizičniji pothvat u svojoj karijeri: u majčinu jajnu stanicu usađena je stanica iz Kathynog tkiva i začet je plod koji dr. Gordon odbija smatrati klonom, nego ga naziva „serijskim blizancem“. Strogo čuvana tajna dospjet će u ruke ambicioznoj novinarki Lindi Sinclair (Bridget Fonda)

Ovu uistinu uzbudljivu i angažiranu filmsku priču, priču o znanstvenoj fantastici koja to više nije, režirao je Peter Werner, a glavna glumica, Bridget Fonda, nominirana je za Zlatni globus.