Porazom u proteklom kolu od direktnog konkurenta za play-off, slovenskih Jesenica, hokejaši Medveščaka doveli su se u neugodnu situaciju i sudjelovanje u doigravanju nalazi se pod upitnikom. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još samo nekoliko kola i ukoliko 'Medvjedi' žele u doigravanje morati će podignuti razinu igre i početi pobjeđivati.

U ovom času Medveščak je daleko od prošlogodišnjeg senzacionalnog polufinala, no i prošle sezone su ušli u doigravanje sa osme pozicije, a u četvrtfinalu odigrali za pamćenje. Svaka domaća utakmica Medveščaka pravi je spektakl i dvorana je uvijek puna, a u susretu sa Grazom u petak 18.2. puna dvorana i bučno navijanje trebati će Medveščaku. Naviknuli su nas hokejaši Medveščaka da na svojim domaćim terenima ( Dom Sportova, Arena Zagreb, klizalište Šalata ) nikome ne priznaju da je favorit i u uzavreloj atmosferi pobijeđeni su svi takmaci EBEL lige, ipak valja biti objektivan i priznati da je Medveščak po kvaliteti slabiji od vodećih austrijskih klubova. Sjajne pobjede Kristana i društva prošle sezone, stvorile su velika očekivanja kod navijačkog puka, ali trebamo biti zadovoljni već samom činjenicom da u Zagrebu imamo priliku gledati vrhunski hokej.

Graz je trenutno peti na tablici i igra u boljoj formi nego Medveščak koji je upisao tri poraza za redom, od kojih je najteži zadnji protiv Jesenica jer dolazi od direktnog rivala. Sa par pobjeda u preostalih pet kola i uz povoljan razvoj nekih drugih rezultata 'Medvjedi' mogu u play-off, a to bi već bio veliki uspjeh. Ove sezone zagrebački hokejaši igrali su protiv Graza pet puta, a u zadnja četiri susreta slavili su Austrijanci i valja 'zacoprati' da ih 'Medvjedi' ove sezone nisu dobili na svom terenu, još... Poželimo Medveščaku sreću u finalnim dvobojima sezone, a tko ne uhvati ulaznicu za ovaj susret može ga pratiti na kanalu SportKlub uz naše vrhunske komentatore.