Navigation Content
Majestic

The Majestic

Nakon nesreće i amnezije holivudski scenarist Jim Carrey završi u gradiću gdje ga zamijene za nestalog ratnog heroja

INFO

RedateljFrank Darabont

GlumciJim Carrey, Laurie Holden, Martin Landau, David Ogden Stiers, Karl Bury, Hal Holbrook

Sažetak

Hollywood, 1951. godina. U kinima igraju hitovi poput 'Afričke kraljice' i 'Tramvaja zvanog čežnja' i traje hajka na navodne komuniste.

Jedan od holivudskih scenarista je i Peter Appleton (Jim Carrey), koji zarađuje pišući komercijalne scenarije. Ne opterećuje se ni umjetnošću ni principima, život mu je lagodan, sve dok se ne nađe na crnoj listi autora optuženih da su komunisti. Znajući da mu slijedi gubitak poslova, Appleton sjeda u auto i kreće na besciljnu vožnju.

Međutim, doživi prometnu nesreću, s mosta sleti u rijeku i iz nesvijesti se probudi na obali u nepoznatom mjestu i bez sjećanja na prošlost. Dozna da se našao u gradiću Lawsonu i iznenadi se kad svi koji ga sretnu kažu da ih na nekoga podsjeća. Tajnu će razriješiti stari Harry Trimble (Martin Landau), koji tvrdi da je Peter njegov sin Luke, koji je navodno poginuo u ratu, ali njegovi ostaci nisu nikada pronađeni.

Kad upozna lijepu Adele (Laurie Holden), koja je bila Lukeova djevojka, zaljubi se u nju i svim se silama trudi sjetiti starog života. U međuvremenu s Harryjem Trimbleom obnavlja njihovu staru kino-dvoranu Majestic, koja je stajala zapuštena od rata...

'Majestic' je režirao Frank Darabont, scenarist i redatelj koji iza sebe ima tri nominacije za Oscara, i to za scenarij filma 'Iskupljenje u Shawshanku', te za scenarij i režiju 'Zelene milje'. Oba filma nastala su prema pričama Stevena Kinga.

I u 'Majesticu' se osjeća Darabontova osjetljivost za atmosferu, sklonost junacima visoke emotivnosti, hrabrost da bude patetičan i nedvojbenu podjelu na dobro i zlo u kojoj nema mjesta ni za najmanju sumnju što su prave, provjerene ljudske vrijednosti.

Po priči, strukturi, glavnim junacima i mirnom tempu, film podsjeća na prave starinske dobre filmove nakon kojih gledatelj ostaje zadovoljan što je sve dobro završilo. O Jimu Careyju ne treba posebno govoriti, to je glumac koji može odigrati svaku ulogu.

Film je dobio nagradu američkog udruženja političkog filma za demokratičnost.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...