Odjevna odiseja serijal je dokumentarnih filmova koji govori o odjeći i tradiciji odijevanja u različitim zemljama svijeta. Odjeća se smatra vanjskim pokazateljem razvijenosti nekog društva i ukazuje na osobni identitet pojedinca, identitet naroda, kao i na socijalni identitet neke države što potvrđuje i poznata francuska uzrečica - Reci mi kako se odijevaš, a ja ću ti reći tko si.
Dokumentarna serija otkriva svijet pomno proučavajući odjeću i odjevne navike u raznim dijelovima svijeta: njihovu frizuru, obuću, nakitu, ukrase na tijelu poput tetovaža, šminke, finog donjeg rublja i svega ostalog što nam može poslužiti kao izvor informacija o pojedincu ili zemlji, njihovom položaju u vlastitom okruženju, ali i svijetu. Ukratko, dokumentarna nam serija pomaže stvoriti sliku svijeta i uči nas kako promišljati o njemu.
Analizirajući svakodnevne odjevne predmete bez pretjerane pretencioznosti i u nekonvencionalnom, ležernom tonu - koje u ulozi pripovjedača donosi François Morel - dokumentarni film poseban naglasak stavlja na ono neobično i posebno što će privući gledateljevu pažnju, iznenaditi ga i povesti u jedan drugi svijet.
Prva sezona dokumentarne serije Odjevna odiseja odvest će gledatelje u Tursku, Indiju, Veliku Britaniju, JAR, Japan, SAD, Kolumbiju, Egipat, Tajland, Južnu Koreju, Boliviju, Indoneziju, Senegal i Rusiju.