Naš suparnik u kvalifikacijama za Europsko Prvenstvo koje se 2012. godine igra u Ukrajini i Poljskoj, Izrael, u prijateljskoj utakmici ugostit će reprezentaciju Srbije. Izrael svoje reprezentativne utakmice redovno igra na stadionu Ramat Gan, a zanimljivo je da do utakmice s Hrvatskom 2007. godine nisu bili poraženi na tom terenu. Trener Izraelaca Luis Fernandez najavio je dosta pomlađen sastav, a od iskusnijih igrača za ovu utakmicu pozvani su golman Dudu Auate te braniči Tal Ben Haim i Dayan. Izraelci su vrlo pokretljiva momčad s puno brzih igrača, ali i s nedostatkom iskustva.

Srbija je nakon relativnog neuspjeha na SP u Južnoafričkoj Republici smijenila trenera Antića, a novi trener postao je Vladimir Petrović - Pižon. Novi trener obećao je borbu za jedno od prva dva mjesta u skupini i odlazak na EP u Ukrajini i Poljskoj, no dogodila se katastrofa. Srbija je izgubila od Estonije, remizirala sa Slovenijom, a prava sramota dogodila se na gostovanju Srbije u Italiji. Agresivni srbijanski navijači od samog početka utakmice radili su incidente koji su kulminirali prekidom. Za zelenim stolom utakmica je registrirana 3-0 za Italiju, srbijanski navijači su nakon zatvora dobili izgon iz EU, a na državu je pala sramota. I u tom smislu ova utakmica s Izraelom vrlo je važna za Srbiju da se pokaže u nekom boljem svjetlu. Srbija ima još samo teoretske šanse za plasman na EP 2012 pa može početi s izgradnjom nove momčadi. I jedan i drugi trener će eksperimentirati i isprobati što više igrača pa bi ova utakmica mogla biti vrlo efikasna, otvorena i bez puno taktičkih okova.

Gledatelji MAXtv-a koji nisu pretplaćeni na Sportski paket, dvoboj između Izraela i Srbije mogu pogledati na zahtjev na 21. MAXtv kanalu.