Ostalo je samo nekoliko kola do kraja regularnog dijela Kontinentalne Hokej Lige, a klubovi s ambicijama trude se zauzeti što bolju poziciju pred doigravanje. U krug favorita ovogodišnjeg KHL-a spada i Metalurg iz Magnitogorska koji će u zadnjih par kola pokušati popraviti poziciju još za koje mjesto. Imali su Metalurzi malu krizu krajem siječnja i četiri utakmice bez pobjede, no izvukli su se i upisali dvije pobjede s kojima doigravanje neće dočekati ispod petog mjesta na tablici.

Dinamo iz Moskve igra jednu vrlo dobru sezonu i vjerojatno će u doigravanje ući sa šestog mjesta. Da nisu izgubili zadnja dva meča možda bi konkurirali i za poziciju više, no i ovako mogu biti zadovoljni sezonom. U doigravanju Kontinentalne Hokej Lige razigrava šesnaest klubova i za očekivati je da će Moskovljani proći prvi krug, a nakon toga sve je moguće. Ne bi bilo prvi put da KHL osvoji klub koji regularni dio sezone nije završio u top tri najbolja tima.

Metalurg je favorit u ovom susretu i zbog kvalitetnijeg sastava, i zbog bolje forme, ali i zbog motivacijskog elementa. Klub iz Magnitogorska još uvijek može dostići Kazan i Jaroslav i popraviti svoju poziciju pred doigravanje te tako zaraditi utakmicu više na domaćem terenu. Osim toga u prvom i jedinom ovosezonskom susretu ova dva tima slavili su Moskovljani sa 4-1, tako da sada slijedi revanš...