Ambiciozna Jennifer Aniston izmisli priču da ima zaručnika ne sluteći da je to zaista 'onaj pravi'

Iako svoj posao obavlja iznimno predano i kvalitetno, Kate Mosley (Jennifer Aniston) nikako ne dolazi do promaknuća jer je njeni nadređeni vide kao nedovoljnu stabilnu.

Naime, Kate je još uvijek sama, bez ikakve želje za ulaskom u ozbiljnu vezu, a svoj život živi i izvan radnog mjesta. Zbog toga se šefovima čini kako na nju ne mogu računati na duge staze jer nikada ne znaju kad će se Kate poželjeti preseliti ili promijeniti posao. Kako bi to promijenila, Kate izmisli kako se zaručila za Nicka (Jay Mohr), kojega je netom upoznala na prijateljičinu vjenčanju, što njen status uvelike promijeni.

Ali, ubrzo će svoga zaručnika morati predstaviti i šefovima...

Romantična komedija o djevojci koja nije željela krenuti uobičajenim životnim putem, „Savršena slika" redatelja Glenna Gordona Carona istovremeno je i pronicljiv komentar o besmislenim predrasudama koje su još uvelike prisutne unutar poslovnog svijeta velikih tvrtki.

Osnovna snaga filma jest zabavan scenarij Arleen Sorkin i Paula Slanskog, ali najzaslužnija za njegov šarm jest sjajna glumačka ekipa na čelu s omiljenom „prijateljicom" Jennifer Aniston, dok u ostalim ulogama nastupaju Jay Mohr, Kevin Bacon i Olympia Dukakis.