Navigation Content

Ekspedicija Nova Gvineja

Ekspedicija Nova Gvineja

Expedition New Guinea

Ekipa ekspedicije istražuje zabitne prašume, neprohodne planine i pobješnjele rijeke, koje tvore tajnovite krajolike Nove Gvineje

INFO

Sažetak

Nova Gvineja spada među najbogatija područja na planetu što se tiče vrsta, no riječ je o tako nepristupačnu kraju da je dobar dio njegova životinjskog svijeta jedva poznat. Nedavno istraživanje ukazalo je na nove i krajnje jedinstvene vrste s neobičnim prilagodbama koje uspijevaju u gustim šumama, u dubinama nepristupačnih močvara ili visoko na rubovima aktivnih vulkana.

Duboko u unutrašnjosti otoka skrivena je najveća zagonetka cijelih tropa. Obronci brda puni su divovskih špilja koje se još nijedan čovjek nije usudio istražiti. Riječni brzaci prolaze kroz njih dubeći nove pravce i izlaze. Vjeruje se da su te špilje dom neobičnih novih vrsta prilagođenih životu u mrklom mraku.

Sa svjetskim stručnjacima za ekstremnu speleologiju ekipa ekspedicije hvata se u koštac s tim okolišem te zalazi duboko u nepoznati svijet. Riječ je o istinskom, pravom istraživanju snimljenom uživo kamerom.

Paralelno s tom pustolovinom drugi članovi ekipe istražuju neprohodne prašume koje prekrivaju planine te putuju uzvodno rijekom Sepik.

Nova Gvineja je pogibeljno mjesto pa ekipi treba potpora mjesnih ljudi i njihovo temeljito poznavanje ovog krajolika. Ovo je iznimno putovanje u svijet neobičnog i čudesnog.


JESTE LI ZNALI?

Više od 28 novih vrsta orhideje otkriveno je u novije vrijeme u šumama Nove Gvineje.


Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...