Navigation Content
Candy

Candy

Heath Ledger i Abbie Cornish glume zaljubljeni par ovisan o drogi

INFO

RedateljNeil Armfield

GlumciHeath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush, Tom Budge, Roberto Meza-Mont, Tony Martin

Sažetak

Kad je mladi Australac Dan (Heath Ledger), darovit pjesnik no prilično neodgovoran momak, krenuo u vezu s privlačnom studenticom slikarstva Candy Wyatt (Abbie Cornish), oboje su već imali ozbiljnih problema s narkomanskom ovisnošću. Dan je različite vrste droge s lakoćom nabavljao od otmjenog dilera i homoseksualca Caspera (Geoffrey Rush), a oboje su najviše konzumirali heroin.

Candy se jednom od predoziranja zamalo utopila u kadi, a od smrti su je spasili Dan i njegov prijatelj 'Mali' Angelo (C. Castillo). Njegujući boemski način života, Dan i Candy su uz ovisnost o heroinu postali patološki ovisni i jedno o drugom.

Unatoč tome, pred Candynim su zabrinutim roditeljima, ocem Jimom (T. Martin) i majkom Elaine (N. Hazlehurst), nekako uspijevali održavati privid normalnosti i sređenog života. Tome je pomogla i njihova iznenadna odluka da se vjenčaju, a djevojčini su im roditelji pristali na sve načine pomoći u zajedničkom životu. Kad su nakon nekog vremena potrošili sav novac posuđen od rodbine, Candy se teškom mukom odlučila baviti prostitucijom, pri čemu je Dan često figurirao kao njezin zaštitnik.

Zbog sve češćih ovisničkih kriza ni to nije bilo dovoljno, pa se Dan upustio u sitni kriminal. Candy je ostala trudna…

Godine 2006. ovjenčana nagradom Australskog filmskog instituta za najbolji adaptirani scenarij, uz još sedam nominacija, te prikazana u konkurenciji filmskog festivala u Berlinu, izvrsna egzistencijalistička romantična drama scenarista i redatelja Neila Armfielda (Twelfth Night, The Castanet Club, The Eight Wonder) adaptacija je romana Candy: Roman o ljubavi i ovisnosti Lukea Daviesa.

U glavnoj je ulozi sjajni H. Ledger (Patriot, Legenda o vitezu, Četiri pera, Ned Kelly, Planina Brokeback, Casanova, Nema me), iznimno darovit no danas pokojni glumac koji je za ulogu dijaboličnog Jokera u hitu “Vitez tame” Christophera Nolana 2009. godine posthumno ovjenčan Oscarom. Uz A. Cornish (One Perfect Day, Somersault, Everything Goes, Dobra godina, Zlatne godine kraljice Elizabete), Ledgerov je partner G. Rush (Elizabeta, Zaljubljeni Shakespeare, Frida, trilogija Pirati s Kariba, Razvedi me, zavedi me, Život i smrt Petera Sellersa), za glavnu ulogu u biografskoj drami “Sjaj” Scotta Hicksa 1997. godine ovjenčan Oscarom, Zlatnim globusom i nagradom BAFTA.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...