Istinite priče o nevjerojatnim ljudima i tehnologiji koji su dio stalne borbe za održavanje sigurnosti na najprometnijem morskom kanalu na svijetu. Oni se nose s globalnim problemima modernoga doba: terorizmom, zagađenjem okoliša, trgovinom ljudi, švercanjem droge, kriminalcima u bijegu…

Pomorska patrola Ujedinjenoga Kraljevstva energična je priča o stvarnim junacima, žestokoj akciji, spašavanju ljudi i tisuća tona tereta uz pomoć vrhunske tehnologije, a sve to na jednoj od najprometnijih pomorskih ruta na svijetu.

Brodovi za spašavanje, helikopteri Kraljevskog zrakoplovstva, carinske patrole, jedinice za pomoć na moru, obalna straža i pomorska policija na oprezu su 24 sata na dan, bila bonaca ili oluja. Sve ih ujedinjuje Centar za spašavanje na moru, srce svakodnevnih operacija.

Osim nadziranja 500 velikih brodova koji svakodnevno plove kanalom, dođe li do havarije, potraga za stradalima i akcija spašavanja njihov su zadatak. Na raspolaganju im je 14 čamaca za spašavanje, pet helikoptera, osam ekipa za potragu i spašavanje, jedan tegljač i letjelica za nadzor iz zraka.