Aljaški policajci bore se s kriminalom i provode zakone o okolišu, od aljaške divljine sve do nevjerojatne autoceste Seward.

1. epizoda: Zločin na poluotoku Kenai

Neoprostivi teren pomiješan s kriminalom na razini najvećih gradova stvara teške radne uvjete za policajce u Soldotni, gradu na poluotoku Kenai. Policajac Brent Hatch odaziva se na poziv u pomoć nakon automobilske nesreće gdje alkoholizirani mladić stvara probleme. Nakon borbe, mladić završava u ćeliji u ustanovi Woldwood Pretrial. Nakon toga, policajac istražuje sudar motora s kamionom dok drugi traga za jedanaestogodišnjim djetetom. Nekoliko policajaca satima pretražuje šumu u potpunome mraku tražeći osumnjičenika koji ima povijest napada na policajce, dok drugi policajac istražuje rijekom Kenai.

Aljaska ima najveći broj nestalih osoba u SAD-u, a policajci su zaduženi za misije spašavanja i traganja za nestalima. Moraju istraživati i helikopterima u potrazi za dvojicom lovaca koji su zapeli u jugoistočnoj divljini, prostoru s najvećim brojem napada medvjeda na Aljasci.