Druga sezona popularne emisije „Ljubav je na selu", za zadatak opet ima hvalevrijedan posao pomoći farmerima u potrazi za ljubavlju. Gledatelji željni romantičnih zgoda iz stvarnoga života ponovno će imati priliku upoznati šarmantne i iskrene farmere usred potrage za srodnim dušama, koje će ih razumjeti i uz koje će pronaći ljubav, jer život nije život ako u njemu nema ljubavi.

U prvoj epizodi nove sezone upoznali smo osmoricu novih kandidata, osmoricu stasitih, radišnih momaka koji zbog svojih zahtjevnih farmerskih zanimanja i malog broja djevojaka u njihovim selima ne uspijevaju upoznati onu pravu. U njihovoj romantičnoj potrazi farmere će ponovno voditi prekrasna Lorena Nosić, dobra vila koja će im pomoći u ostvarivanju njihovih želja.

U razdoblju od samo mjesec dana Lorena je primila mnogo zanimljivih pisama gledateljica koje su izrazile želju za upoznavanjem svih osam kandidata koji traže srodnu dušu. Nakon što je pročitala sva pristigla pisma, Lorena je s veseljem ponovno posjetila idilična mjestašca u kojima žive naši kandidati. Prije negoli im je pokazala pisma, momci su Loreni rado otvorili svoja srca i iskreno joj odgovorili na pitanja koja zanimaju sve gledatelje – kakvi su njihovi dojmovi nakon prve epizode, što o svemu tome kažu članovi obitelji, prijatelji i susjedi, je li se otad nešto promijenilo u njihovim životima, godi li im novostečena „slava“ među mještanima?

Iako svaki farmer vjeruje kako je upravo on oduševio gledateljice i dobio najviše pisama, na žalost, samo će četvorica mladića nastaviti uzbudljivu potragu za idealnom ženom. I dok finaliste čekaju dani puni iščekivanja, upoznavanja, romantičnih izlazaka i večera s izabranim kandidatkinjama, ostala četvorica također neće ostati razočarana. Naime, momci će slobodno moći odgovoriti na sva pristigla pisma, uz nadu da će napokon pronaći ljubav svog života.