Navigation Content

Šaptač psima

Šaptač psima

Dog Whisperer

Nijedan pas nije prevelik ili premalen za Šaptača psima!

INFO

Sažetak

Šaptač psima je izuzetno popularan reality show, koji se u SAD-u prikazuje već sedmu sezonu i emitira u još osamdesetak zemalja diljem svijeta. Serija slijedi Cesara Millana koji se bavi rehabilitacijom pasa i demonstrira njegovu filozofiju da „zdravo uravnoteženi psi zahtijevaju od svojih vlasnika da budu jaki vođe čopora te da psu pružaju mnogo vježbe, nameću disciplinu i pokazuju ljubav“ (tim redom), a Millan u svakoj epizodi pokazuje vlasnicima kako će steći i zatim zadržati ulogu vođe čopora kod svojih pasa. Svaka je emisija vježba u rehabilitaciji pasa za koje vlasnici smatraju da su izgubili kompas i nije vodič za dresuru pasa.

Iako prva sezona serije nije privukla mnogo gledatelja i bila je ograničena na polusatne emisije koje su produžene na sat tek u drugoj sezoni, na početku šeste sezone članak u New York Timesu procijenio je da tu emisiju svaki tjedan gleda 11 milijuna Amerikanaca. Popularnost je seriji toliko narasla da se i sam Millan prihvatio produciranja serije, a kad ga je novinar Timesa pitao kakva mu je motivacija da bude producent, Millan je doslovno odgovorio: Zajednički Božji i moj cilj jest da kroz pse promijenimo cijeli svijet.

Svaka epizoda Šaptača psima počinje izjavom: 'Ne pokušavajte sami tehnike koje ćete vidjeti, a da se ne posavjetujete s profesionalcem'. Nakon toga gledatelji upoznaju jednog psa (ili pse) s problemima, kao i njihove vlasnike, gledamo snimke u stilu kućnog videa koje pokazuju zašto su psi problematični svojim vlasnicima i tada stiže Cesar Millan koji poučava vlasnike kako da promijene vlastito ponašanje u odnosu na pse koji trebaju naučiti tko je u kući vođa čopora. Millan često na te kućne seanse dovodi i svoje pse, jednog ili više njih kako bi oni, kaže Millan, prenijeli na problematične pse svoju uravnoteženu energiju. Katkad Millan odvodi problematičnog psa u svoj Centar pseće psihologije gdje pas boravi s Millanovim psima nekoliko dana do nekoliko tjedana.

Osim što snima i producira seriju Šaptač psima, Millan je i koautor triju uspješnica New York Timesa „Cesar's Way“ (Cesarov način), „Be the Pack Leader“ (Budi vođa čopora) i „A Member of the Family“ (Član obitelji), vodi seminare o rehabilitaciji pasa i često sudjeluje kao prava pop-ikona u cameo ulogama u popularnim serijama (Šaptačica duhova i Kosti), a i meta je laskavih parodija u serijama poput South Parka ili Saturday Night Live.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...