Navigation Content
Dadilja

The Nanny

Fran Fine, Židovka nazalnog glasa iz Queensa, dolazi u rezidenciju Maxwella Sheffielda, bogatog engleskog udovca, raditi kao dadilja

INFO

GlumciFran Drescher, Charles Shaughnessy, Nicholle Tom, Madeline Zima, Benjamin Salisbury, Daniel Davis, Lauren Lane

Sažetak

Fran Fine (Fran Drescher) Židovka je nazalnog plačljivog glasa iz Queensa koju su upravo zadesile brojne nesreće. Dobila je otkaz na poslu i istovremeno ju je ostavio dečko. Rješenje za prvi problem je nakratko pronašla prodajući kozmetiku na Manhattanu, što ju je odvelo do kuće Maxwella Sheffielda (Charles Shaughnessy), bogatog engleskog udovca, inače uspješnog producenta na Broadwayu. Kako krivo pretpostavi da je Fran došla zbog oglasa kojim je tražio dadilju za svoje troje djece, ona biva zaposlena upravo s tim zadacima. Fran se ubrzo silno veže za djecu; Maggie (Nicholle Tom), Brightona (Benjamin Salisbury) i Grace (Madeline Zima), te se sprijatelji s batlerom Nilesom (Daniel Davis) koji uvijek ima najnovije i najtočnije informacije o svemu što se zbiva u kući.

Tom neočekivanom zabunom, Sheffieldi su dobili ne samo dadilju, nego i cijelu galeriju živopisnih likova koji kao u paketu dolaze s Fran. Tu je Franina majka Sylvia (Renee Taylor), Franina najbolja prijateljica Val (Rachel Chagall) koja ima niski IQ i Franina prabaka Yetta (Ann Morgan Guilbert).

Fran je uspjela vratiti veselje u kuću koja je bila tužna sve od smrti gospođe Sheffield, a osim što je dijelom zamijenila majku za troje djece, javlja se tenzija seksualne privlačnosti između Fran i gospodina Sheffielda, što nikako ne odgovara njegovoj poslovnoj partnerici C.C. Babbock (Lauren Lane), koja je u njega zaljubljena i u Franny vidi konkurenciju.

Mnogi kritičari CBS-ovu seriju "Dadilja" drže osuvremenjenom verzijom kultne serije "IVolim Lucy". Počela se prikazivati 1993. godine i vrlo je brzo postala apsolutni hit kojeg je CBS selio iz termina u termin, iz dana u dan. Serija je snimljena u čak 146 polusatnih epiozoda, a u tom razdoblju je bila 11 puta nominirana za uglednu televizijsku nagradu Emmy.

Sama Fran Drescher, koja je uz glavnu ulogu u seriji i njen autor zajedno s Peterom Marcom Jacobsonom, također je bila dva puta nominirana za najbolju glumicu, a o popularnosti serije svjedoči tržišni potez izdavanja njene plastične lutke zajedno s nizom kostima koje je nosila na malom ekranu.

Prepuna neočekivanih zapleta i duhovitih situacija, "Dadilja" je zanimljiv primjer vrhunske razbibrige popraćene i ozbiljnim slikama životnih problema pa će mnogi gledatelji u njoj pronaći nešto poznato i zanimljivo.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...