Navigation Content
Tabu

Taboo

Svaka kultura ima rituale i određene načine života. Uranjamo u bizarnost različitih kultura svijeta.

INFO

Sažetak

Što može nekoga natjerati da zabije nehrđajuću udicu drugoj osobi u leđa? Zašto bi netko stavio rukavicu punu velikih opasnih mrava i trpio bol iznova i iznova te zašto je to prihvatljivo u nekim kulturama?

U nekim društvima svijeta, događaji kao što je ovaj dokazuju da su ljudi duboki tradicionalisti ili da sami biraju životne smjernice. No drugima, izvan njihove kulture, ovo se čini grotesknim, opasnim, ili... tabuom.

Vodimo vas izvan vaše zone ugodnog preko kulturalnih granica, kako bismo istražili rituale i običaje koji su prihvatljivi u nekim kulturama, a zabranjeni u drugima. Prelazeći granice modernih običaja i starih vjerovanja, ovaj serijal prikazuje mozaik ljudskih stilova života i vrijednosti.

Svaka epizoda preispituje jednu stvar sa različitih perspektiva, često i iz perspektive rijetko viđenih kultura. Putujemo na šest kontinenata, u 19 zemalja, te upoznajemo 25 domorodačkih kultura.

Pogledajte neke od najčuvenijih i najuvaženijih antropologa, sociologa, koji ispituju razinu različitosti kultura. Pogledajte ritualne inicijacije, jedinstvene životne izbore, odluke koje osobe donose sa obzirom na svoj spol, odluke o mijenjanju svog tijela, golotinju, i duhovne zadatke koji testiraju granice ljudskog tijela.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...