Navigation Content

Viktorijanska ljekarna

Viktorijanska ljekarna

Victorian Pharmacy

Priča o pokušaju da se rekonstruira originalna engleska ljekarna iz 19. stoljeća.

INFO

Sažetak

Povjesničarka Ruth Goodman, profesor farmacije Nick Barber i doktorand Tom Quick provode jedinstven eksperiment. Otvaraju vrata autentične ljekarne iz 19. stoljeća, smještene u viktorijanskom gradu Blists Hillu u Shorpshireu.

Otkrit će nam kako je nastala i razvila se gradska institucija koju uzimamo zdravo za gotovo, a koja je onda bila prava novost. Oživjet će onodobnu farmaciju, nabaviti sastojke, miješati napitke i prepisivati lijekove. No u doba kad su kreme za lice sadržavale arsen, a lijekovi protiv prehlade opijum, ekipa će morati pažljivo birati.

Iskušat će samo neopasne verzije tradicionalnih lijekova na pomno odabranim kupcima. Otkrit će doba društvene promjene koja je zdravstvenu zaštitu učinila dostupnom običnim ljudima i najavila potrošačku revoluciju koja će otići mnogo dalje od medicine kako bi stvorila model za današnje apoteke.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...