Navigation Content

Drevna plastična kirurgija

Drevna plastična kirurgija

Ancient Plastic Surgery

Već su se drevne civilizacije bavile plastičnom kirurgijom

INFO

Sažetak

Plastična kirurgja smatra se jednim od čuda moderne znanosti. Uvriježeno je mišljenje je da se hitna potreba za korektivnom kirurgijom javila poslije Drugog svjetskog rata i stravičnih rana koje su nastale u ratnim sukobima, ali i paralelno sa otkrićima na polju anestezije i antibiotika.

U tom kontekstu došlo je do velikog napretka i plastična kirurgija je danas postala gotovo rutinska stvar. Međutim, britanska plastična kirurginja Natasha Hidvegi sa zaprepaštenjem je saznala da je operacija koju izvodi na nosu jednog pacijenta koncipirana prije tri tisuće godina, u Indiji!

Tako počinje njen put oko svijeta i istraživanje porijekla i prakse kozmetičke i korektivne kirurgije u drevnim civilizacijama Starog Egipta, Indije i Rima.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...