Navigation Content

Zaboravljeni slučaj

Zaboravljeni slučaj

Cold Case

Kathryn Morris je tvrdoglava i snalažljiva detektivka Lilly Rush koja ponovno otvara slučajeve neriješenih umorstava koja su se zbila godinama, nekad i desetljećima ranije

INFO

GlumciKathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms

Sažetak

Izraz 'Cold Case', poznat u žargonu američke policije, imenuje policijske slučajeve koji ostanu nerazriješeni, odnosno zastarjeli i njihov bi doslovan prijevod bio - hladni slučajevi. Razlozi njihove zastare su raznoliki: nedostatak dokaza, nepostojanje svjedoka, nečiji 'viši interesi' i slično.

No, kako ne bi baš svi ostali bez rješenja i kako se krivci ne bi nekažnjeno izvukli, i u ovoj će se sezoni pobrinuti detektivka ove uzbudljive policijske televizijske serije u proizvodnji Jerryja Bruckheimera, CBS-a i Warner Brothersa.

Detektivka Lilly Rush (Kathryn Morris) je jedina policajka Odjela za umorstva Philadelphije koja radi na zaboravljenim slučajevima - slučajevima koji nikad nisu riješeni. Tvrdoglava i snalažljiva Lilly Rush ponovno otvara slučajeve neriješenih umorstava koja su se zbila godinama, nekad i desetljećima ranije.

U svojoj prijašnjoj karijeri, detektivka se proslavila koristeći svoje instinktivno razumijevanje kriminalnog uma kako bi riješila aktualne slučajeve ubojstava, ali sada je naišla na nove izazove. Njezin se posao sastoji od ispitivanja svjedoka starih slučajeva čiji su se životi i okolnosti koje ga čine od tada jako promijenili. Koristi se najnaprednijom modernom tehnologijom i pronalazi svježe dokaze i smjernice za slučajeve koji su se nekad činili nerješivima.

U isto vrijeme, spremna je na neke posljedice: najviše na mogućnosti otvaranja starih rana i opasnosti da osumnjičeni počine nove zločine, ali u svom novom zaduženju prije svega vidi prekretnicu karijere, kao i brigu da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.

Kad se nađe u naizgled bezizlaznoj situaciji, Lilly traži pomoć i savjete od svog uglednog mentora, poručnika Johna Stillmana (John Finn), kao i starijeg detektiva Willa Jeffriesa (Thom Barry), koji joj zbog svojih godina i velikog iskustva služi kao direktna veza s prošlošću. U policijskom timu su još detektivi Nick Vera (Jeremy Ratchford) i Scott Valens (Danny Pino)... 

U glavnoj ulozi detektivke Lilly Rush i dalje gledamo Kathryn Morris, koja je u najsvježijem sjećanju publike ostala glumeći u velikim hitovima Stevena Spielberga 'Specijalni izvještaj' i 'Umjetna inteligencija', ali njezina zavidna karijera broji i nastupe u 'Posljednja bitka', 'U obranu časti', 'Bolje ne može' i 'Jerry Maguire'. Iza nje je i dugotrajan rad na televiziji i u kazalištu.

Njezini kolege također su iskusni, uvjerljivi glumci. Arogantnog i samodopadnog detektiva Scotta Valensa glumi Danny Pino, diplomac glumačke škole glasovitog NYU-a, koji ima veliko iskustvo rada na televiziji, kako u serijama, tako i u TV filmovima.

Ulogu čvrstog detektiva Nicka Vere, Jeremy Ratchford dobio je zbog vrhunskog posla koji je obavio u brojnim serijama poput 'Ekipa za očevid', 'Walker, teksaški rendžer', 'Njujorški plavci', 'Pravda za sve' ili 'Buffy, ubojica vampira'. Na velikim ekranima glumio je značajne uloge u filmovima 'Vrana', 'Anđeoske oči' i 'Brijačnica'.

Iskusnog detektiva Willa Jeffriesa, koji će se u brojnim epizodama pokazati kao ključna pomoć Lilly Rush, utjelovljuje Thom Barry, jednako iskusan glumac kojeg pamtimo iz filmova 'Ratna pravila', ‘Dan nezavisnosti’, ‘Duhovi Mississippija’, a na televiziji je glumio u ‘Zapadnom krilu’, ‘Njujorški plavci’ i ‘Pravda za sve’.

Šef ekipe je poručnik John Stillman, a glumi ga iskusni John Finn, iza kojeg su zapažene uloge u ‘Analiziraj ono’, ‘Carlitov način’ ili ‘Slučaj Pelikan’, da navedemo samo najpoznatije filmove. I on je glumio u serijama 'Njujorški plavci’ i ‘Pravda za sve’ poput svojih kolega iz ove serije, ali broji nastupe i u ‘Pravo i pravda’, ‘Chicago Hope’, ‘Dosjei X’ i ‘Dawson's Creek’.

Producenti koji u ovoj odličnoj seriji istražuju manifestacije zločina poznati su Jerry Bruckheimer, Jonathan Littman te kreatorica i autorica cijele serije Meredith Stiehm. Meredith Stiehm je bila scenarist i producent poznatih ‘Njujorški plavci’ pune četiri godine, osvojivši nagradu Emmy za scenarij dramske serije, dok je za to vrijeme i sama serija osvojila tri nominacije za Emmy. Također je radila na ‘Glavni grad’, ‘Beverly Hills 90120’ i ‘Život na sjeveru’.


Jerryja Bruckheimera sigurno ne treba posebno predstavljati jer je riječ o jednom od najpoznatijih i najuspješnijih holivudskih producenata, čije ime stoji iza tako velikih filmskih hitova kao što su ‘Pirati s Kariba’, ‘Pearl Harbor’, ‘Armageddon’, ‘Hrid’, ‘Policajac s Beverly Hillsa’ ili ‘Top Gun’. Svoju karijeru je započeo producirajući televizijske reklame, što ga je vrlo brzo katapultiralo u orbitu interesa holivudske elite, a za svoj je producentski rad dobio nekoliko značajnih nagrada struke, kao što je nagrada David O. Selznick za životno postignuće.

Njegovi su filmovi zaslužili trideset nominacija za Oscara, od čega su osvojili pet, a osim što su ukupno zaradili više od 12.5 milijardi dolara, lansirali su i karijere mnogih redatelja, scenarista i glumaca. Nakon što je osvojio svijet filma, posljednjih se godina posvetio televiziji, a ‘Zaboravljeni slučaj’ bi trebala biti jedna od ključnih karika za televizijsku reprizu filmskog uspjeha.

Jonathan Littman je producentski veteran velikih TV kompanija ABC, NBC i FOX, sudjelovao je u pokretanju hit-serija ‘Beverly Hills 90120’, ‘Melrose Place’ i ‘Dosjei X’, a od 1997. godine surađuje s Bruckheimerom.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...