Navigation Content
Trava

Weeds

Mary-Louise Parker, kućanica iz mirnog predgrađa Los Angelesa, postaje dilerica marihuane

INFO

GlumciMary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins

Sažetak

Predgrađe, mirno susjedstvo raskošnih kuća u nizu, s prednje strane drvored, iza kuća vrtovi s ležaljkama, bazenima, igralištima i golemom zelenom površinom. Nancy Botwin pobrinut će se da u jednome takvom predgrađu trave nikada ne nedostaje...

U bogatom predgrađu Los Angelesa, obitelj Botwin živi sretnim životom sve dok glava obitelji, Judah, iznenada ne umre za vrijeme džoginga. Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) nađe se u nezavidnoj situaciji jer mora preuzeti ulogu hraniteljice obitelji. Okreće se jedinom logičnom rješenju - počinje dilati marihuanu!

Nancy drogu kupuje od Heylije James (Tonye Patano), velike krijumčarke koju je upoznala preko njezinog nećaka Conrada (Romany Malco), a prodaje je, izgleda, svima u okrugu jer joj zalihe vrlo brzo presuše.

Shvativši kako joj trebaju i kućna plantaža marihuane i dobar paravan za cijeli posao, Nancy uz pomoć svog računovođe i mušterije, a ujedno i vijećnika, Douga Wilsona (Kevin Nealon) otvara pravu pekaru u kojoj upućenim kupcima prodaje pravu stvar.

Istovremeno, njezin sin Silas (Hunter Parrish) počinje izlaziti s gluhom Megan (Shoshannah Stern), a drugi sin Shane (Alexander Gould), svjedok očeve smrti, počinje se sve čudnije ponašati. Vrhunac je kada drugo dijete ugrize za nogu za vrijeme turnira u borilačkim vještinama.

Pokušavajući izgladiti situaciju, Nancy će se upoznati s ocem ozlijeđenog djeteta, Peterom Scottsonom (Martin Donovan), s kojim će uskoro početi i izlaziti, a koji nije samo ono za što se izdaje.

Uslijed svih promjena u dotad mirnom i dosadnom životu, Nancy se sprijateljuje sa Celijom Hodes (Elizabeth Perkins), maničnom i manipulativnom ženom opsjednutom svojim izgledom, koja se nikako ne slaže sa svojim suprugom Deanom (Andy Milder), kao ni kćeri Quinn, bivšom Silasovom djevojkom, koju šalje na školovanje u Meksiko. Iako potpuno različite, Nancy i Celia sklopit će čvrsto i trajno prijateljstvo.

Fantastičan i samosvojan spoj, ne samo obiteljske drame i crne komedije, nego i kriminalističke serije, 'Trava' autorice Jenji Kohan je jedna od najzapaženijih i najhvaljenijih američkih televizijskih serija posljednjih nekoliko godina. Odgovor na to zašto je tome tako prilično je jednostavan - 'Trava' je ujedno i jedna od najboljih serija, koja je kroz svoje tri sezone oduševila brojne gledatelje, a osvojila je i nekoliko iznimno prestižnih nagrada, među kojima su i Zlatni globus 2006. godine za najbolju seriju u kategoriji komedije ili mjuzikla te nagrada za najbolju glumicu u istoj kategoriji iste godine koju je dobila sjajna Mary-Louise Parker.

Mary-Louise Parker već je godinama jedna od najuvjerljivijih američkih glumica, koja velikom zvijezdom nije postala ponajprije zbog toga što se nikako nije odlučivala na nastupe u velikim hitovima. Kao glavna pokretačka snaga 'Trave', međutim, konačno je naplatila svoj dugogodišnji odličan rad, i to ulogom kakva se viđa i igra jako rijetko. Naravno, kao serija koja je izgrađena oko širokog dijapazona likova, 'Trava' bi bila znatno manje uspješna da cijeli ansambl ne funkcionira savršeno, no uvijek je jasno tko je njegova prva violina.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...