Navigation Content

Umorstva u Midsomeru

Umorstva u Midsomeru

Midsomer Murders

Neil Dudgeon i Gwilym Lee u šesnaestoj sezoni popularne britanske krimi-serije o inspektoru Barnabyju koji rješava zločine u naoko idiličnom području Midsomera

INFO

GlumciNeil Dudgeon, Fiona Dolman, Gwilym Lee, Elizabeth Berrington, Nadia Cameron-Blakey, Les Dennis

Sažetak

Jedna od najomiljenijih britanskih kriminalističkih serija vraća se na male ekrane premijernom 16. sezonom, u kojoj Midsomer ima novog borca protiv zločina - to je novi Barnabyjev partner Charlie Nelson, a glumi ga Gwilym Lee.
Redovitu glumačku ekipu upotpunjuju Fiona Dolman u ulozi Sare, Tamzin Malleson kao patologinja dr. Kate Wilding, a tu je i pas Sykes. Kate naredniku Nelsonu iznajmi sobu, a ona i Barnabyjevi pomognu mu da proslavi prvi Božić u Midsomeru.
U novim nastavcima gostuju mnoge britanske zvijezde, a uzbuđenja i napetosti ni u ovoj sezoni, dakako, neće nedostajati.

U epizodi "The Christmas Haunting", Nelson dolazi u Midsomer i ulijeće ravno u istragu ubojstva. Muškarac je proboden antiknim mačem u ukletom dvorcu Morton Shallows.
U "Let Us Prey" niz ubojstava u Midsomer St. Claireu nadahnut je sablasnim slikama na srednjovjekovnoj freski nedavno otkrivenoj u kripti crkve.
U trećem nastavku "Wild Harvest" Barnaby i Nelson istražuju okrutno ubojstvo bogatog farmera Martina Stricklanda koji je premazan uljem s tartufima i ostavljen da ga izmasakrira vepar.
Kad netko vlasnika aerodroma Finchmere baci iz aviona u smrt u priči "The Flying Club", Barnaby i Nelson otkriju da uzbudljivi svijet akrobatskih pilota i ratnih heroja skriva mnogo mračnih tajni.

Umorstva u Midsomeru slave 100. nastavak filmom snimljenim u Danskoj, u suradnji s danskom televizijom DR. U njemu glume nagrađeni danski glumci Ann Eleonora Jorgensen (serija Ubojstvo), Birgitte Hjort Sorensen (serija Borgen), Marie Askehave (serije Ubojstvo i Borgen) i Nicolaj Kopernikus (serije Ubojstvo i Most). Sve ove poznate danske serije prikazane su i na HRT-u. U "The Killings of Copenhagen", Barnaby i Nelson surađuju s dvije danske detektivke kad vlasnika Midsomerske tvornice keksa nađu mrtvog u Danskoj. Stoti nastavak vraća se i u mjesto radnje pilota serije, izmišljeno selo Badger's Drift. Ovo je i prvi put da Bentley Productions snimaju Ubojstva u Midsomeru izvan Velike Britanije.

Unatoč idiličnoj ljepoti Midsomera, do emitiranja stote epizode u njemu je više od tristo ljudi prerano umrlo. Dogodilo se 281 ubojstvo, 12 nesretnih smrti i 11 samoubojstava. Najopasnije selo s najvećom smrtnošću je Badger's Drift u kojem je smještena radnja prve epizode i iz koje polazi stota.
Od početka serije upotrijebljena su mnoga bizarna i jeziva oružja poput neispravnog mikrofona koji je izazvao strujni udar, francuske giljotine, igle za šešir, boca zimnice, brda novina, vodorige s krova i polica s midsomerskim plavim sirom.

Umorstva u Midsomeru najgledanija su serija na ITV-u i jedan od najboljih izvoznih proizvoda britanske televizije. Emitira se u dvjestotinjak zemalja, od Afganistana do Zambije. Službena stranica serije je hit na Facebooku s više od 125.000 obožavatelja.

Nove epizode Umorstava u Midsomeru napisali su Chris Murray, Paul Logue, Rachel Cuperman i Sally Griffiths te Michael Aitkens, a režirali su ih Nick Laughland, Alex Pillai, Renny Rye i Luke Watson. Producentica je Louise Sutton, a izvršna producentica Jo Wright.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...