Navigation Content

Jezikova juha

Jezikova juha
SUB u 06:05RTL

Jezikova juha

Vrhunski chef David Skoko, zajedno s Ivanom Zidarom, pomagat će posrnulim vlasnicima restorana diljem Hrvatske i probuditi ih iz uspavanosti i manjka kreativnosti u pripremi hrane, ali i ostalih stvari koje restoran čine uspješnim

INFO

Sažetak

Nakon dvije godine pauziranja s malih ekrana, ove jeseni na TV se vraća jedan od najzanimljivijih reality formata i to u novom ruhu zajedno s novim gastro savjetnikom. David Skoko, chef najboljeg restorana u Hrvatskoj za 2014. godinu, konobe „Batelin“ pored Pule, pomagat će ugostiteljima u nevolji koji nikako da se othrvaju, za njih itekako gorućim problemima poput praznih stolova, loše kemije među zaposlenicima ili nezanimljivih jelovnika koji nikoga ne privlače.

Osim što je proglašen najboljim restoranom, konoba njegove ribarske obitelji posljednjih godina postala je popularna zbog maštovitog jelovnika na kojem poslužuju dnevno svježi, lokalni ulov pripremljen na originalan način. „Batelinom“ je bio oduševljen i renomirani chef Anthony Bourdain koji je u sklopu snimanja Emmyjem nagrađene putopisno-kulinarske emisije „No Reservations“, prošle godine gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio čak 11 minuta u emisiji diveći se njihovim delicijama.

Novi mentor David je sve samo ne tipičan kuhar jer svojim gostima, koji stol moraju rezervirati i nekoliko dana unaprijed, poslužuje maštovita jela i od manje poznatih vrsta ribe i morskih plodova koji su kvalitetom jednako dobri kao i tuna, losos, dagnje ili kamenice, i to prema davno zaboravljenim receptima. Davidova ljubav prema hrani traje cijeli život. Svoje prvo jelo, tjesteninu carbonaru, pripremio je već sa sedam godina, ali na malo drugačiji način, a moto njegove kuhinje je koristiti samo lokalne namirnice.

U ovom nesvakidašnjem izazovu gurmanu, motoristu, kamperu i globtroteru Davidu će od velike koristi biti i njegov dugogodišnji najbolji prijatelj Ivan Zidar, koji je prije tri godine ostavio posao video produkcije, grafičkog dizajna i fotografije te počeo zarađivati kao freelancer kuhajući za druge. Ivan, koji je još sa 17 godina radio u Italiji kao pomoćni kuhar u trattoriji, u lipnju ove godine vratio se iz Lyona gdje je završio kulinarski institut Paula Bocusea i svladao tajne francuske kuhinje u kojoj se kao delicije poslužuju upravo što jednostavnija, domaća jela...




 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...