Navigation Content

HBO Adria najavljuje

Prva serija iz HBO produkcije na našim prostorima, u režiji Danisa Tanovića

S ponosom najavljujemo prvu seriju iz originalne HBO produkcije na ovim prostorima u režiji Danisa Tanovića. Scenarij šestodijelne serije potpisuje Marjan Alčevski, jedan od pobjednika natječaja HBO Adria 'First Draft'.

Foto: HBO/ 'Uspjeh' je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca će povezati nesretan slijed događaja, kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima.

Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba. Iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, 'Uspjeh' je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire.

Serija će se snimati pod redateljskom palicom Danisa Tanovića kojemu je ovo prvi puta da će se okušati u režiji serije. Danis Tanović je bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent koji živi i radi u Sarajevu. Režirao je nagrađivane filmove poput 'Smrt u Sarajevu', 'Epizoda u životu berača željeza', a njegov debitantski film 'Ničija zemlja' (No Man's Land), za koji potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je Oscarom i Zlatnim Globusom za najbolji strani film 2001.

'Već dugo vremena dobivam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna do sada me nije zaintrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog je sjajno napisan i zaista se veselim sto je HBO prepoznao kvalitetu i ponudio mi suradnju.'- Danis Tanović, redatelj.

Producenti serije su Ana Balentović (HBO Adria) i Johnathan Young (HBO Europe) dok je produkcija povjerena produkcijskoj kući Drugi Plan.

Antony Root, Izvršni potpredsjednik programa i produkcije, HBO Europe: 'Uspjeh' je odlično napisana drama koja zadire ispod površine suvremenog urbanog života, otkrivajući priču sloj po sloj. Oduševljeni smo što smo otkrili briljantnog mladog pisca u Marjanu, i što možemo poželjeti dobrodošlicu Danisu u HBO Europe povodom prve serije koju će režirati, a koja je ujedno i naša prva originalna drama iz Adria regije.'

'Cijeli HBO Adria tim je iznimno ponosan što našim gledateljima u Hrvatskoj i regiji donosimo prvu domaću HBO seriju. Pogotovo smo ponosni što je scenarij izravan proizvod našeg 'First Draft' natječaja, i suradnje s jednim od pobjednika, iznimnim autorom mlađe generacije Marjanom Alčevskim. S obzirom da se režije prihvatio Oskarovac Danis Tanović, sigurni smo da će se s onime što se na prvi pogled čini kao tipična novozagrebačka priča vrlo jednostavno poistovjetiti i naši gledatelji u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.' – rekao je Marin Kariž, Direktor HBO Adrije.

HBO Adria 'First Draft' natječaj predstavljen je u kolovozu 2016 godine na Sarajevo Film Festivalu, kao dio CineLink Drama programa, pozivajući autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na natječaj je prijavljeno 570 scenarija.


ORGINALNA HBO EUROPE PRODUKCIJA
HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija 'Gorući grm' (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije poput 'Lagodan život' (Aranyélet), 'Mamon', 'Pakt', 'Shall We Kiss', 'Čopor' (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni. Uvijek odvažni, na rubu, jedinstveni, revolucionarni i spremni na rušenje tabua – produkcija sa HBO potpisom je postala sinonim za kvalitetne priče.
Sve serije iz orginalne HBO Europe produkcije dostupne su putem HBO GO video usluge na zahtjev www.hbogo.hr


O HBO EUROPE
HBO Europe donosi premijum televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera, ali i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji, te Bosni i Hercegovini.
HBO Nordic nudi pretplatu na premijum uslugu videa na zahtev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.


Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...