Navigation Content

Nedjeljom na Viasat Historyju

Privatni životi članova kraljevske obitelji

Tracy Borman otkriva nam kako su uistinu izgledali životi slavnih članova europskih kraljevskih obitelji

Foto: Viasat/ U pažljivo namještenim pozama, kraljevi i kraljice iz naše povijesti i danas svisoka gledaju na nas, predstavljajući simbole moći proteklog doba. No i oni su bili samo ljudska bića s istim slabostima, lošim navikama, željama i potrebama poput svih nas.

Upravo to ih i čini zanimljivima: ne datumi, diplomacija, politika, zakoni i sporazumi, već ljubavnici i ljubavnice, karakterne osobine, i ukratko, ono od čega im se sastojao svakodnevni život.

Njihovi legendarni likovi, prikazani na čuvenim portretima i slikama proslavljenih umjetnika, dio su strukture nacionalne kulture.

Karlo II. izgledao je lijepo pozirajući za portret, no što se sve događalo ispod raskošnog ruha i perika? Zašto je Luj XIV., koji se navodno okupao triput u životu, u Versaillesu izgradio tursku kupelj za osobnu uporabu?

Tko to može bolje znati i prenijeti od Tracy Borman, glavne kustosice kraljevskih palača i žene koja nas je vodila kroz seriju ''Privatni život Tudora''?

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...