Navigation Content

WRC na Arenasportu 1

Australija spušta zastor

Automobilistička sezona ide kraju i polako se podvlače crte ispod ovogodišnjih ostvarenja. Svjetsko prvenstvo u reliju završit će ovog vikenda nastupom u Australiji.

Foto: arena/ Mnogi će reći da smo sve to već vidjeli kada površno pogledaju završnu ljestvicu i peti put zaredom na vrhu vide ime Sebastiana Ogiera, 33-godišnjeg Francuza koji polako, ali sigurno nastavlja čudesni niz svog prethodnika, zemljaka i imenjaka, Sebastiana Loeba.

Loeb je od 2004. do 2012., vozeći za Citroen, osvojio nevjerojatnih devet naslova svjetskog prvaka. No dojam o nedodirljivosti drugog Seba, samo je površan. Naime, nakon četiri sezone u VW-u, Ogier je prešao u Ford i već je to donijelo brojne promjene. Ove je sezone ostvario samo dvije pobjede, nikada manje u svojim pobjedničkim godinama.

Najveći suparnik, Belgijac Thiery Neuville ima čak pobjedu više, Ott Tanak i Britanac Meeke također su slavili dva puta. Dodajmo činjenicu da su se u listu pobjednika ove sezone upisali i Latvala, Evans i Lappi, a to znači da su pobjeđivali uz Ford i Hyundai i Toyota i Citroen, pa sve to baca svjetlo nove vrijednosti na ovaj uspjeh Sebastiana Ogiera. Nakon trećeg mjesta na britanskom reliju, kojim je osigurao naslov, emotivno je priznao da razmišlja o povlačenju. Rođenje sina i dva velika izlijetanja ove sezone u Finskoj promijenili su njegove poglede i još ne znamo konačnu odluku.

Ostalo je još jedno iskušenje, nastup u Australiji. 21. brzinski ispit na makadamu, otprilke na pola puta između Sydneya i Brisbanea. Dio relija prolazi kroz šume, a vožnja po jutarnjem suncu stvara strobo efekt koji itekako ometa vozače.

U programu Arenasporta 1 na Max TV-u možete pratiti izravne prijenose iz Australije u subotu u 03.00 i u nedjelju u 03.00 sata po hrvatskom vremenu. Za snimke brzinaca, konzultirajte program Arenasporta.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...