Navigation Content

Formula 1 na Arenasportu 2

Velika nagrada Malezije - još jedan kišni kaos?

Ovog ćemo vikenda gledati 19. izdanje VN Malezije, utrke koja je nerijetko donosila prave drame, najčešće izazvane vrlo promjenjivim vremenskim uvjetima

Foto: arena/ Ne nedostaje više mnogo i VN Malezije preskočit će po broju utrka primjerice Južnu Afriku, Argentinu ili San Marino. Staza Sepang inaugurirana je u kalendar svjetskog prvenstva 1999. godine, na prijelomu tisućljeća, ponajviše utjecajem naftne mega kompanije Petronas.

Još žive u sjećanju pobjede Jensona Buttona 2009. godine u utrci koja je prekinuta nakon 55 minuta zbog prave poplave na stazi, baš kao i Fernanda Alonsa 2012. godine kada je s prekidima utrka trajala gotovo tri sata. I za ovaj vikend prognoza najavljuje kišu, pa su, baš kao i u Singapuru, senzacije vrlo moguće.

Sebastian Vettel je s četiri pobjede najuspješniji vozač na Sepangu, slijedi ga Alonso s tri. Kimi Raikkonen slavio je u Maleziji prije punih 14 godina, pa dodao još jedan trijumf 2008. Od aktivnih vozača Hamilton bilježi pobjedu prije tri godine, a posljednju utrku u Maleziji slavljenički je okončao Daniel Ricciardo. Ferrari je povijesno najuspješnija momčad sa sedam pobjeda, Red Bull ima čak četiri, a Mercedes je samo jednom pobijedio na Sepangu.

U pauzi između Singapura i Malezije najviše pozornosti privukla je izjava Daniela Ricciarda koji je vrlo jasno dao do znanja Red Bullu da želi čvrsta jamstva da će bolid najkasnije 2019. biti spreman za borbu za naslov. Ta je poruka odmah pokrenula spekulacije o mogućem raskidu suradnje i razmišljanja o sljedećoj destinaciji za sjajnog Australca. O svemu tome biti će više riječi u prijenosima dolazećeg vikenda.

Pomaci satnice Maleziju su ipak malo približili europskim vremenima, pa još ovaj vikend ne slijede ona turbo rana ustajanja, osim za fanove koji ne žele propustiti ni slobodne treninge.

U programu Arenasport 2 na MAX TV platformi možete izravno pratiti slobodne treninge u petak u 05.00 i 09.00 sati, te u subotu u 08.00. Kvalifikacije su na programu u subotu u 11.00 sati.
U nedjelju Studio F1 počinje u 08.30, a VN Malezije počinje u devet ujutro.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...