Navigation Content

Sve sezone na Pickboxu

Kako je Poldark izvukao romantične junake iz naftalina

Aidan Turner u uspješnoj seriji temeljenoj na romanima Winstona Grahama o Poldarku, naočitom čovjeku rastrganom između dviju žena i dviju društvenih klasa

Foto: Pickbox/
Serija nastala prema romanima Winstona Grahama, će se u kompletu, što znači ukupno tri sezone, moći gledati na Pickboxu. I to od 13. 9. (prva sezona) i 20. 9. (druga i treća sezona). Glavne uloge utjelovljuju Aidan Turner, Eleanor Tomilson i Heida Reed.

Rat, ljubav i prstohvat intrige
Radnja serije počinje ovako: vojnik Poldark (Aidan Turner) vraća se nakon dugo godina ratovanja na svoje imanje. Otac mu je umro, rođaci su ga otpisali, imanje mu je u raspadu, a najvažnije, djevojka (Heida Reed) s kojom se trebao vjenčati zaručila za njegova rođaka. Poldark se potom u očaju okreće Demelzi (Eleanor Tomilson), drugoj djevojci, koju u kuću dovodi kao sluškinju. Ljubav prema prvoj djevojci ipak ne izblijedi i tu kreću intrige koje će i najokorjelije mrzitelje romantike držati uz ekrane. Koga će Ross izabrati? Gledajte sve sezone i saznajte.

Prljavih ruku do socijalne pravde
Rossa Poldarka često ćete moći vidjeti kako na svome konju jaše privlačnim cornwallskim krajolikom golih prsa. Možda vam to izmami koji uzdah ili osmijeh na lice, no znate što je uistinu seksi? To što se ovaj zgodni aristokrat i bivši vojnik ne boji zaprljati ruke u polju ili zagaraviti se u rudniku.
Ross Poldark u početku radi kako bi izvukao imanje iz dugova i stao na noge, no čak i kada to više nije potrebno, on uz svoje ljude nastavlja naporno raditi, rušeći sve mitove o razmaženoj aristokraciji.

Savršena kombinacija stvarnosti i mašte
Ova drama nastala je prema romanima Winstona Grahama, koji je primjerice lik crvenokose Demelze portretirao prema vlastitoj ženi, a Rossa prema ranjenom vojniku kojeg je sreo u Drugom svjetskom ratu, tako da se može reći da je Poldark donekle stvoren prema stvarnim događajima. Graham je napisao 12 romana koji tematiziraju život Rossa Poldarka u britanskoj pokrajini Cornwall u 18. stoljeću, a sudeći po količini štiva, spremnosti glumaca da ostanu u seriji do kraja i samoj popularnosti Poldarka, čini se da ćemo ovu dramu gledati još dosta dugo. Čemu se, naravno, veselimo!

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...