Navigation Content

Formula 1 na Arenasportu 2

Samo tjedan dana nakon Austrije starta deseta utrka sezone u Velikoj Britaniji

Ovaj vikend Formula 1 dolazi u Veliku Britaniju, na legendarni Silverstone

Foto: Arenasport/ Samo dvije zemlje na svijetu nisu propustile svojom utrkom nit jednu sezonu svjetskog prvenstva Formule 1. Velika Britanija i Italija održati će ove godine svoje utrke 68. put.

I dok je Monza mitsko mjesto talijanskog automobilizma, s tek jednom godinom izbivanja iz kalendara, Silverstone je mijenjao domaćinstva u počecima s Aintreejem i Brands Hatchom, ali od 1987. godine trajni je dom Velike nagrade Velike Britanije. 

Karavana stiže na desetu utrku sezone samo tjedan dana nakon Austrije u kojoj je do druge pobjede stigao Valteri Bottas. Četvrto mjesto Lewisa Hamiltona otvorilo je sada rupu od 20 bodova prednosti za Vettela u poretku vozača, no Bottasova pobjeda kojom je, nakon Kekea Rosberga, Hakkinena i Raikkonena postao tek četvrti Finac s više od jedne GP pobjede, dodatno je zakomplicirala stvari na vrhu poretka. Naime, Bottas je sada samo 15 bodova iza Hamiltona i ono što smo nazvali velikim dvobojem za naslov, polako se pretvara u veliki troboj. 

Sada stiže Silverstone na kojem je Hamilton uvijek dodatno motiviran. Četiri pobjede na njegovoj domaćoj stazi već ima, a peta bi ga uvrstila u besmrtnike, uz Jima Clarka i Alaina Prosta. Od aktualnog grida samo su još Alonso – dva puta, te Kimi i Vettel slavili u Britaniji. Nakon superkratkog kruga u Spielbergu, dolazimo na dugački krug Silverstona na kojem bi Mercedes mogao imati osjetniju prednost. Međutim, Engleska nikada nije lišena prijetnje kiše, a tada bi se i poredak mogao okrenuti na glavu. 

Arenasport 2 u programu MAX TV nudi izravne prijenose cijelog GP vikenda – u petak u 10.00 i 14.00, te u subotu u 10.30 slobodni treninzi. U subotu u 14.00 voze se kvalifikacije, a u nedjelju u 13.30 Studio F1, a u 14.00 počinje izravni prijenos VN Velike Britanije.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...