Navigation Content

Formula 1

Nastavak obračuna u Austriji

Nadolazeći vikend donosi nam VN Austrije, utrku slavnu po incidentima i nepredvidivosti

Foto: Arenasport/ Djelovalo je pomalo romantično. Dva super vozača u najboljim bolidima na gridu, u borbi za naslov prvaka. Odnos pun uvažavanja i poštovanja. A onda je na ulicama Bakua, u pomalo kaotičnoj utrci, vozeći iza safety cara, Hamilton malo prikočio. Dovoljno da ga Vettel pogodi i nakon toga izađe sa strane i uzvrati udarac , ovaj put – s boka. I sada imamo fantastičnu sezonu, začinjenu obračunom Lewisa i Sebastiana – bez rukavica.

A ovaj nam vikend donosi VN Austrije, utrku slavnu po incidentima i nepredvidivosti. Na stazi u Spielbergu prošle smo godine vidjeli legendarni obračun Rosberga i Hamiltona koji je završio dodirom u posljednjem krugu i prolaskom Hamiltona do pobjede. Nakon tog incidenta u Mercedesovim garažama bilo je hladno do kraja sezone. 

Ovo će biti jubilarna, trideseta VN Austrije, četvrta od povratka Red Bull Ringa u kalendar 2014. godine. Budući da je u prva dva izdanja slavio Rosberg, niti jedan vozač s aktualnog grida, izuzev Lewisa, nije još osjetio slast pobjede u Austriji. 

Još je jedan čimbenik koji može bitno utjecati na ishod utrke – gotovo uvijek, promjenjivo vrijeme. Kiša je više pravilo no izuzetak u Austriji, a staza nudi dovoljno mogućnosti za pretjecanje. Hamiltonov kvalifikacijski krug u Azerbajdžanu navijestio je da je Mercedes ponovo korak ispred konkurencije, ali na Spielbergu je zaista sve moguće. 

U petak u 10.00 i 14.00, te u subotu u 11.00 pogledajte slobodne treninge, a istoga dana u 14.00 i kvalifikacije. U nedjelju u 13.30 počinje Studio F1, a u 14.00 izravni prijenos VN Austrije, devete utrke ovogodišnje sjajne sezone Formule 1. Sve prijenose iz Austrije možete pratiti uživo u programu Arenasport 2.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...