Navigation Content

Oktanski vikend na Arenasportu

Reli Sardinija – novi izazov u WRC-u

U kalendaru svjetskog reli prvenstva stigli smo točno do polovice. Prije Sardinije vidjeli smo šest natjecanja, nakon talijanskog otoka slijedi još šest.

Foto: Arenasport/
Nakon što je u Argentini, nakon dugo vremena, propustio mjesto na pobjedničkom postolju, Sebastien Ogier u Portugalu se vratio pobjedom, drugom ove sezone i sada ima 22 boda prednosti ispred Thieryja Neuevillea, Belgijca koji mu ove sezone uistinu puše za vratom. Finac Latvala i Estonac Tanak, devetim i četvrtim mjestom u Portugalu malo su zaostali u borbi za naslov, ali bilo bi ih svakako prerano otpisati. 

Povijest talijanskog relija je prebogata. Uz slavni festival zabavne glazbe, Sanremo je bio i domaćin relija još od 1928. godine. Bio je i dio prve sezone svjetskog prvenstva, 1973. godine, a od 2004. reli je preseljen na Sardiniju. 
Ovo je još jedan reli koji se vozi na makadamu, uz posebnost da se brzinci prolaze dva puta i da se automobili za drugi prolaz podižu, budući da se staze čiste od slojeva prašine i pojavljuje se vrlo opasno kamenje. 

Vozi se 19 brzinaca ( nešto više od 312 kilmetara ), a najveća je atrakcija Mikijev skok, fantastična pozicija za gledanje reli bolida u akciji, na brzincu Monte Lerno. Taj se brzinac vozi u subotu, a deseci tisuća navijača skupe se oko staze da vide dugi let i ulazak u brzi lijevi zavoj koji dolazi odmah nakon prizemljenja. Skok je nazvan po slavnom Talijanu Massimu, Mikiju Biasionu, dvostrukom svjetskom prvaku, koji je u svojoj Lanciji tri puta slavio na Sanremu u nizu od 17 WRC pobjeda. Nije vozio Sardiniju, ali je dobio najljepši mogući memento svoje velike karijere. 

U programu Arenasporta u subotu možete na AS 2 gledati u 15.00 sati uživo superbrzinac, a u nedjelju na AS 1 u 9.00 i 12.00 također uživo, odlučujuće brzinske ispite sedmog relija WRC sezone.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...