Navigation Content

Formula 1: VN Monaca

Samo je jedan Monaco

Ne postoji utrka u kalendaru za koju se s većom sigurnošću može reći da će nakon kvalifikacija biti lišena neizvjesnosti

Foto: Max Rossi/ Tko u subotu osvoji najbolju startnu poziciju na ulicama Monte Carla, uglavnom je sam kriv ukoliko ne stigne do cilja kao prvi.

Uoči svakog izdanja ove legendarne utrke možete se okladiti da ćete pronaći nekoliko tekstova u kojima će vas autori uvjeravati da se radi o najgoroj, najdosadnijoj utrci u kalendaru, utrci koju je potpuno pregazilo vrijeme. No jednako tako, neće nedostajati tekstova koji vas uvjeravaju da je riječ o dragulju u kruni utrka Formule 1.

Istina je, vjerojatno, negdje u sredini.

Monte Carlo je uistinu glamurozan i oko utrke se skupi cijela četa pravih i wannabe celebrityja - od filmskih i glazbenih superzvijezda do okrunjenih glava i najvećih poslovnih faca na svijetu. To je, vjerojatno, i jedino mjesto na kojem vozači danas imaju tretman megazvijezda, uz dašak nekih davno prošlih vremena. A ni utrka, ipak, ne mora biti dosadna.

Izlasci safety cara, udesi, pogrešne strateške odluke, sve je to krasilo i neka od posljednjih izdanja utrke. U Monte Carlu se i pretjecalo – prije dvije sezone Max Verstappen je u Sainte Devote oderao Maldonada, Hulkenberg je godinu ranije prošao Magnussena u Portieru, Fisichella je skinuo Coultharda i Villeneuvea u dva kruga prije 11 godina, a definitivno je legendaran prolazak Mansella pored Prosta na kočenju prije šikane, na izlasku iz tunela, 1991. godine. Upravo taj izlazak iz tunela i jako kočenje, uz promjenu svjetla, mjesto je gdje se posljednjih godina najviše napadalo.

Sada dolazimo na stazu na kojoj se toliko ne osjeća golema prednost u snazi Mercedesa i Ferrarija, na kojoj Red Bull ima šansu, a svakako će strahovito gusto biti u sredini poretka s vrlo izglednim sudarima koji mogu preokrenuti tijek utrke. I upravo zbog toga, bez obzira na tezu kojom smo otvorili ovaj tekst, ne postoji mjesto na svijetu na koje fanovi Formule radije dolaze pogledati utrku ili je ispratiti na ekranu.

Nemojte ni vi propustiti GP vikend u Monacu. Prvi slobodni treninzi voze se u četvrtak u 10 i u 14 sati.

U subotu je slobodni trening u 11, a kvalifikacije u 14 sati, a u nedjelju je Studio F1 od 13.30, dok izravni prijenos VN Monaca počinje u 14 sati.

Sve prijenose iz Monte Carla možete pratiti u programu Arenasporta 2, ekskluzivno u ponudi MAXtv-a.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...