Navigation Content

Viasat History Specijal

Stogodišnjica rođenja Johna F. Kennedyja

Povodom stote obljetnice rođenja omiljenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, Viasat History prikazuje nekoliko dokumentaraca koji će nam rasvijetliti njegov život

Foto: Viasat/ Život Johna F. Kennedyja često se definira njegovom smrću. Kennedyjevo ubojstvo u studenom 1963. smatra se prijelomnom točkom za Ameriku, pomakom iz doba nevinosti i nade u doba nasilja i promjena.

Sam JFK od običnog je čovjeka postao legenda. No takvo tumačenje povijesti lako može prikriti fascinantnu i kontradiktornu osobu koji stoji iza te legende.

Budući da slavimo stogodišnjicu JFK-ova rođenja, ovaj program istražuje kako se stvarao predsjednik: JFK-ov život u dinastiji Kennedy, njegova putovanja kroz nacističku Njemačku i fašističku Italiju, borbu s Japancima u Drugom svjetskom ratu, kad je, između ostalog, morao plivati do tropskog otoka da bi preživio.

Otkrivamo i njegove brojne bolesti koje su se često skrivale od javnosti, njegov glamurozni brak s Jackie, njegovu kandidaturu za senatora i naposljetku kandidaturu za Bijelu kuću.

Ovaj doista poseban specijal počinje premijerom JFK - Stvaranje stoljeća, a uz ostale epizode gledat ćemo Pogled iznutra - Atentat na JFK-a i Jackie bez Jacka.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...