Navigation Content

WRC na Arenasportu

Rekordni portugalski rally

Pet stanica svjetskog prvenstva u rallyju su iza nas, a ovaj vikend donosi nova uzbuđenja

Foto: WRC/ Nakon Argentine dobili smo prvog dvostrukog pobjednika ove sezone. Thierry Neuville pobijedio je na Korzici i odmah zatim slavio u Argentini, pa se Belgijac opasno približio Latvali i vodi bitku za drugo mjesto u ukupnom poretku.

Latvala je u Argentini bio peti, vodeći Ogier četvrti (prvi put ove sezone bez mjesta na pobjedničkom postolju), pa je vodeća trojka sada stisnuta u samo 18 bodova. Po svemu sudeći, pred nama je jedno od najneizvjesnijih prvenstava u posljednjem desetljeću.

Portugal je jedan od tradicionalnih domaćina WRC-a. Bio je u kalendaru od 1973., od prve sezone svjetskog prvenstva, sve do 2001. godine, kada je loše vrijeme upropastilo rally. Izbačeni su iz kalendara i čekali su 6 godina novu priliku.

Svoju 50. obljetnicu, rally dočekuje s fantastičnom postavom, 65 prijava i od toga čak 14 novih WRC automobila. Prvi put od povratka u WRC Toyota nastupa s punom snagom, s tri WRC Yarisa. Citroen će imati četiri C 3, a M-Sport također četiri Ford Fieste. Na kraju, Hyundai momčad dvostrukog pobjednika Neuvillea, dolazi s tri tvornička bolida. I ovaj put vozit će se 19 brzinaca ukupne dužine 368 kilometara.

Posebna atrakcija su uvijek brzinci Fafe, voze se u nedjelju, a slavni su po dugačkom skoku na kojem automobili lete nerijetko više od trideset metara. Naravno, činjenica da je Portugal rally koji se vozi u cijelosti na makadamu daje dodatnu draž.

U programu Arenasporta na MAX TV možete pratiti portugalski rally u sljedećim terminima:
Četvrtak, 18.5. – Arenasport 6 – 20:00 – WRC live
Petak, 19.5. – Arenasport 2 – 20:00 – WRC live
Subota, 20.5. – Arenasport 1 - 16:00 – WRC live
Nedjeljau, 21.5. – Arenasport 2 – 13:00 – WRC live

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...