Navigation Content

Formula 1: VN Španjolske

Barcelona za oporavak od Rusije

Nadolazeći svibanjski vikend donosi prvu 'pravu' europsku utrku ovogodišnje sezone Formule 1

Foto: Gustau Nacarino/ Izvještaj s VN Rusije prije dva tjedna bio je jedan od najkraćih uopće. Jasno je i zašto. Nakon poteza u prvom krugu, do kraja utrke više nije bilo nijednog jedinog pretjecanja. Time se VN Rusije u Sočiju uvrstio na neslavnu listu kao tek četvrta utrka u povijesti u kojoj nakon prvog kruga više nije bilo promjena pozicija na stazi izazvanih duelima vozača.

Valteri Bottas stigao je do prve pobjede u karijeri u svom 81. startu i ako možemo izdvojiti nešto pozitivno iz Sočija, to je svakako činjenica da je Bottas pokazao da 2017. neće biti samo dvoboj Lewisa i Sebastiana.

Barcelona je jedna od dugovječnijih staza u kalendaru. Debitirala je 1991. godine i do sada se 26. puta tamo vozila VN Španjolske. Staza ima odličan miks brzih, srednje brzih i sporih zavoja i uvriježena je izreka da su bolidi koji su brzi u Barceloni, brzi na svim stazama.

Posljednjih godina Barcelona je i stalna destinacija za zimske testove, tako da sve momčadi imaju bezbroj informacija o zahtjevima katalonske staze. Prošle godine senzacionalno je trijumfirao Max Verstappen u Red Bullu, a iako je Ferrari ovdje povijesno najuspješnija momčad, aerodinamični izazovi nerijetko su išli na ruku crvenim bikovima.

Barcelona je i prva 'prava' europska utrka i sve momčadi pripremaju brojne novitete na bolidima. Čiji će biti uspješni, a tko je krenuo u pogrešnom pravcu, otkrit će nam vikend koji dolazi.

Sva događanja iz Barcelone možete pratiti u programu Arenasport 2, samo na MAX TV-u, a raspored je sljedeći:
petak, 12.5., slobodni treninzi u 10 i 14 sati
subota, 13.5., slobodni trening u 10.30 i kvalifikacije u 14 sati
nedjelja, 14.5., Studio F1 od 13.30 i izravni prijenos VN Španjolske od 14 sati.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...