Navigation Content

WRC Francuska

Tri relija - tri pobjednika: Što donosi Korzika?

Subota i nedjelja donose pravu poslasticu za ljubitelje automobilizma - kreće 'reli 10 tisuća zavoja'

Foto: Arenasport/ Sebastian Ogier otvorio je sezonu pobjedom u Monacu u Ford Fiesti WRC. Ledene ceste u Švedskoj bile su pravi izazov na koji je najbolje odgovorio Finac Jari Mata Latvala i već u drugom reliju sezone vratio je Toyotu na vrh pobjedničkog postolja. Britanac Kris Meeke nastavio je seriju pobjedom u Meksiku. Njegov Citroen C 3 WRC najbolje je reagirao na uglavnom makadamskoj podlozi u Meksiku.

Ogier vodi u poretku vozača jer je u sva tri nastupa bio na postolju, ali borba će biti vrlo neizvjesna. Od Meksika je prošlo gotovo mjesec dana i momčadi su osvježene jedva dočekale novi izazov. Ovaj vikend vozi se u Francuskoj, točnije na originalnom, povijesnom odredištu francuskih relija, na uskim cestama Korzike. Svjetsko prvenstvo prvi je put ondje voženo 1973. i vozilo se do 2008. Nakon toga Francuzi su WRC ugostili u regiji Alzas, da bi se prije tri sezone vratili na otok.

Zbog beskrajnih zavoja koji slijede reljef obale i planinskih masiva reli Korzika popularno nazivaju i 'reli 10 tisuća zavoja'. Ove godine promijenjen je termin i, umjesto u rujnu, vozi se početkom travnja. Reli se vozi isključivo na asfaltu, tako da se WRC automobili spuštaju do maksimuma, ovjes se učvršćuje, a podloga, često gruba i vrlo abrazivna, velik je izazov i za gume.

Subota i nedjelja donose najteže ispite, a svakako vrijedi pogledati uživo prvi brzinac u nedjelju, zastrašujućih 53,78 kilometara. U programu Arenasport 2, ekskluzivno na MAXtv-u, izravni su prijenosi WRC Francuske u subotu u 16 i u nedjelju u 12 sati.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...