Navigation Content

NA VIASAT NATURE OD 16.2.

Veterinar na brdu - najbolji prijatelj životinja

Upoznajte Scotta Millera — karizmatičnog veterinara koji je svoj život posvetio pacijentima. Scott je ljubazna, brižna, taktična i suosjećajna osoba koja svakoj životinji pristupa kao pojedincu. Australski se liječnik preselio u Englesku i otvorio veterinarsku kliniku u blizini Londona gdje se suočava s izazovom liječenja životinja drugačijih od onih koje je liječio u domovini. Hoće li se veterinaru naviklom na australsku faunu svidjeti život i rad u predgrađu Londona? Ima li dovoljno iskustva za svoje nove pacijente?

Foto: Viasat/ Upoznajte izuzetnog veterinara zlatnog srca. Dr. Miller radi u predgrađu Londona, u mirnom okrugu Richmond upon Thames, no u njegovoj klinici ima svega osim mira i tišine. Za razliku od okruga u kojem se nalazi, klinika uvijek vrvi životom i svi su stalno užurbani te prepuni posla. Iako u klinici liječi mnoge životinje, dr. Scott Miller odlazi i u kućne posjete te pomaže raznim životinjskim vrstama.

Serija prati njegov svakodnevni život prepun veselih i tužnih trenutak koje mu donosi posao. Imat ćemo priliku vidjeti kako izgleda dijagnostički postupak, kakve se radnje poduzimaju tijekom liječenja i kako izgledaju operacije, a upoznat ćemo se i s onom stranom posla koja se ne odvija u prisutnosti posjetitelja. Svjedočit ćemo onome što se događa iza zatvorenih vrata klinike, a što nam često ostaje nepoznanica.

<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=25822"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=25822" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>TKO JE DR. SCOTT MILLER?

Scott Miller rođen je u Brisbaneu, u Australiji. Diplomirao je na Sveučilištu u Queenslandu, a karijeru je započeo 1997. kao veterinar u najvećoj australskoj bolnici za životinje — PRPCA u Sydneyju.

Poslije godina prakse u liječenju velikih i malih životinja, odlučio se preseliti u Veliku Britaniju. Radio je u klinikama diljem zemlje, a potom se smjestio u zapadni London gdje je četiri godine vodio malu veterinarsku kliniku.

Po preseljenju u London, dr. Miller se počeo pojavljivati na televiziji, što je doprinijelo njegovoj popularnosti. Na BBC-­ju je vodio emisiju o ugroženim vrstama te sudjelovao u radu na nizu dokumentaraca. Godinama je surađivao s različitim dobrotvornim organizacijama. Poslije tragičnog potresa u Pakistanu u prosincu 2005., otišao je onamo da bi liječio magarce i konje. Godinu poslije otputovao je u Indiju da bi radio s ljenjivcima. 2007. otišao je u Indoneziju da bi pomogao u spašavanju makakija, a 2008. proveo je u Tasmaniji s grupom znanstvenika koji su radili na očuvanju tasmanskog vraga, vrste kojoj je prijetilo izumiranje.

Dr. Scott Miller autor je knjige 'Puppy Parenting' koja govori o obuci mladih pasa. Oženjen je, ima dvije kćeri i sina. Obitelj ima dva psa, Betty i Davea te mačku Rickets. Dr. Miller trenutačno ima dvije veterinarske klinike u Londonu, jednu u Ulici Richmond, a drugu u Ulici St Margaret.

Gledajte hit dokumentarnu seriju 'Veterinar na brdu' samo na Viasat Nature od 16. veljače. Više o simpatičnom doktoru saznajte na službenoj facebook-stranici.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...