Navigation Content

GLEDAJTE OD 30.12.

Mr. Robot - Cyberpunk triler o hakeru koji želi spasiti svijet

Nova serija čijem se skorom dolasku na Pickbox možete veseliti je i 'Mr. Robot', hakerski triler koji će se sigurno još dugo snimati, spominjati i naravno gledati. Revoluciju koju je u svijetu serija prije nekoliko godina pokrenuo 'Breaking Bad', sada nastavlja 'Mr. Robot'

Foto: Pickbox/

'Mr. Robot' nova je intrigantna serija o našem cyber dobu u kojoj se želi naglasiti mračan pogled na internet, kapitalizam i nejednakost između bogatih i siromašnih, koketirajući s teorijama zavjere. Rami Malik (Noć u muzeju, Rat u kući) glumi Elliota, socijalno neprilagođenog programera zaposlenog u firmi koja se bavi cyber sigurnosti za multinacionalni konglomerat E Corp.

Elliotova neprilagođenost očituje se kroz različite sfere. Upoznajemo ga kao mirnog, povučenog, ali i vrijednog i pametnog radnika koji redovito ide na razgovore kod psihologinje Kriste, jer pati od iluzija. Ima samo jednu prijateljicu, Angelu (Portia Doubleday), s kojom se zna iz djetinjstva i u koju je potajno zaljubljen. Ponekad se druži i spava sa svojom dilericom i susjedom Shaylom, ali većinu vremena kao i svaka mlada osoba provodi na internetu.

MR. ROBOT -- "hellofriend.mov" Episode 101 -- Pictured: (l-r) Christian Slater as Mr. Robot, Rami Malek as Elliot -- (Photo by: Peter Kramer/USA Network)

Gospodin Robot protiv zle korporacije

No Elliot zna sve o svima koji ga okružuju. Barem zna sve što stave online, jer se u slobodno vrijeme bavi razbijanjem tuđih šifri. Prati živote svoje psihologinje, prijateljice Angele i njezinog dečka, svoje dilerice… Zbog toga što je tehnološki mag, a radi za zle kapitaliste, pristupa mu beskućnik (Christian Slater), ludi anarhist, gospodin Robot. On prezire korporativnu pohlepu, korupciju i dugove, a ima dosta radikalan plan u rukavu pa predlaže Elliotu da zajedničkim silama sruše Evil Corp.

<iframe width="600" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/C2RtF3S01bE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mr. Robota producirao je Universal Cable Productions, a izvršni producenti su Chad Hamilton, Steve Golin (True Detective) i Sam Esmail koji je i napisao scenarij. Sam je Mr. Robota prvo zamislio kao film, a potom se odlučio za seriju.

 'Ne želim gledati seriju ili film o liku koji nema nikakvih problema, koji je neki dobrica i sve radi moralno ispravno, jer to nije lik s kojim bih se poistovjetio. Ja nisam takav. Nitko nije takav. Svatko ima dobre i loše strane, a Elliot možda ima više demona od većine, no ima i više strasti od većine. Tu je ta dualnost koja je totalno fascinantna i zanimljiva' – Sam Esmail, tvorac serije.

 MR. ROBOT -- "hellofriend.mov" Episode 101 -- Pictured: Rami Malek as Elliot -- (Photo by: Sarah Shatz/USA Network)

Strast za mijenjanjem svijeta

Slojevitost likova samo je jedna od izvrsnih karakteristika 'Mr. Robota'. Tema serije je nešto što bi vas također moglo privući –  internet i sve njegove mogućnosti, ranjivost svih koji odluče razotkriti dio svoga identiteta u virtualnom svijetu. 'Mr. Robot' se izdvaja u moru serija jer se temi pristupa iz perspektive glavnog lika, neuravnoteženog ovisnika koji je uvijek na razmeđi između ljubavi i mržnje prema svijetu, koji u sebi nosi golemu strast i želju da popravi stvari u svijetu.

Gledajte na Pickboxu ili na Pickboxu u MAX tv videoteci! Pickbox je dostupan i kao samostalna usluga za korisnike ADSL paketa Hrvatskog Telekoma.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...