Navigation Content

UFC 206 UŽIVO NA FC-u

Holloway protiv Pettisa za privremenog prvaka, “Besmrtni” spašava karijeru protiv “Kauboja”!

Pretposljednji veliki UFC-ov event u 2016. na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju, 11. prosinca od 4:00 sata. Ne propustite sjajni UFC 206 iz kanadskog Toronta ekskluzivno na Fight Channel PPV!

Foto: fightsite.hr/

Otpao Cormier

Trebao je to biti novi obračun Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona, no UFC-ov prvak kao da je uklet. Nova ozljeda je u posljednji trenutak u provaliju gurnula ovaj main event ostavivši ga za neki drugi termin. Čelnici UFC-a su morali reagirati u trenu te je izbor pao na dvoboj dva top contendera u perolakoj kategoriji Maxa Hollawayja i Anthonyja Pettisa.

Holloway vs. Pettis za privremenog prvaka

Radi se o vrlo zanimljivom i vrlo bitnom meču koji odlučuje o privremenom prvaku. Dosta čudna odluka UFC-a s obzirom da je prije samo par dana pojas oduzet McGregoru i dan do tada privremenom prvaku Joseu Aldu. S obzirom na to da je Brazilac potpuno zdrav i spreman za borbu, čudi ideja UFC-a da se meč između Hollawayja i Pettisa proglasi mečem za privremeni naslov. No to svakako ništa ne odnosi tom sjanom obračunu. Dapače…

U posebno pozitivnom ritmu u taj dvoboj ulazi Havajčanin Hollaway koji iza sebe ima čak devet pobjeda zaredom što je samo po sebi nevjerojatan podatak. Kada uzmete u obzir da među tim skalpovima ima i velik broj kapitalaca poput Oliveire, Stephensa, Lamasa, ili Millera, shvaćate zašto je Holloway u formi života. U upravo suprotnom ozračju u ovaj okršaj ulazi bivši šampion Anthony Pettis. Od gubitka titule (laka kategorija) od Rafaela Dos Anjosa, Pettis je gubio i od Alvareza i Barboze, da bi se za zadnji meč očajnički odlučio preseliti u perolaku kategoriju. Tek pobjeda protiv Charlesa Oliveire u novom okruženju je bila dovoljna da ga UFC gurne u main event UFC-a 206, ali i meč za titulu privremenog prvaka. No tanka je granica između pobjednika i gubitnika u ovom sportu pa bi u slučaju novog poraza Pettis praktički bio na rubu otkaza u elitnoj promociji s četiri poraza u posljednjih pet nastupa. U svakom slučaju ovo je netipična gotovo nikad viđena situacija u UFC-u.

Brown se vadi na Cerroneu

U co-main eventu ćemo vidjeti dvoboj u velter kategoriji između Kauboja Donalda Cerronea i Besmrtnog Matta Browna. Cerrone je, doduše, trebao nastupiti na UFC-u 205 u New Yorku protiv Kelvina Gasteluma, no ovaj potonji je pao vagu te stroga Atletska Komisija nije dopustila dvoboj. “Kauboj” je premješten na UFC 206, a zanimljivo jest da se i Gastelum na koncu našao na popisu borbi u Torontu. On će se u srednjoj kategoriji u kojoj je prisiljen od sada se boriti (naredba iz vrha UFC-a) sučeliti s američkim vojnikom Timom Kennedyjem. No vratimo se malo na okršaj Cerronea i Browna.

Borac iz Albuequerquea plovi na nizu od tri uzastopne pobjede upravo u velter kategoriji. Njegov odlazak u ekipu do 77 kg se dogodio nakon poraza od Rafaela Dos Anjosa u dvoboju za titulu lake divizije. “Kauboj” je tada odlučio podići kilažu i natjecati se u diviziji za koji mnogi smatraju da mu ionako bolje odgovara. Rezultati su bili odmah vidljivi u obliku slavlja protiv Oliveire, Cotea i posljednje Storyja. Doduše, Cerrone nije odbacio mogućnost ponovnog nastupa u lakoj kategoriji te je najavio da će u budućnosti kombinirati dvije divizije. Spomenimo i impresivan podatak prema kojem Cerrone u posljednjih 12 mečeva ima čak 11 pobjeda i već spomenuti poraz od Dos Anjosa.

Nažalost isto ne možemo reći za favorita UFC fanova Besmrtnog Matta Browna. 2014. se, naime, ovaj sjajni borac nalazio na samom rubu izazivačke pozicije. Nakon velikog niza pobjeda, od mjesta prvog izazivača ga je dijelio tek budući prvak Robbie Lawler koji je slavio u njihovom “title eliminator” dvoboju. Nakon tog meča Brown nikada više nije bio isti. Tri dodatna poraza (Hendricks, Maia, Ellenberger) u naredna četiri dvoboju s Immortala gurnula na rub provalije i situaciju da se mora vaditi na čovjeku koji zasigurno nije materijal za vađenje. No, Matt Brown je jednom u karijeri već bio u ovakvoj poziciji (2009. – 2011.) te se uspio oporaviti i ponovno vinuti na sam vrh UFC-ove velter divizije. Pobjeda protiv Cerronea bi svakako bila odličan početak na tom putu.

Gastelum u srednjoj protiv Kennedyja

Već smo spomenuli da se na main cardu UFC-a 206 nalazi i dvoboj Kelvina Gasteluma i Tima Kenndyja u srendjoj kategoriji. Posljedica je to pada na vagi za UFC 205 Gasteluma. S obzirom da je i ranije imao problema s težinom, čelnicima UFC-a je ovaj put prekipjelo te su zapovjedili “masnjikavom” Gastelumu da se od sada mora boriti u kategoriji do 84 kile. Prvi na putu prema vrhu novog rostera mu je tvrdi američki vojnik Tim Kennedy. Njega se ponajviše sjećamo iz Strikeforcea gdje je u dva navrata stigao do izazivačke pozicije, no oba je puta poražen od Souze i Rockholda. U UFC-u za sada ima tek četiri nastupa uz tri slavlja i poraz od Yoela Romera. Ako znate da su među svladanim borcima Natal i aktualni prvak Bisping, a da je jedini poraz od Romera kontroverzan, a vjerojatno i nezaslužen, jasno je da Gastelum ispred sebe ima vrlo nezahvalan posao protiv puno većeg čovjeka.

Među glavnim mečevima večeri još se nalaze obračuni Cuba Swansona i Doo Ho Choija u perolakoj kategoriji te onaj između Nikite Krylova i Mishe Cirkunova u poluteškoj.

UFC 206: Hollaway vs. Pettis

Max Holloway (16-3) vs. Anthony Pettis (19-5)
Donald Cerrone (31-7, 1 NC) vs. Matt Brown (20-15)
Tim Kennedy (18-5) vs. Kelvin Gastelum (12-2)
Nikita Krylov (21-4) vs. Misha Cirkunov (12-2)
Cub Swanson (23-7) vs. Doo Ho Choi (15-1)

Uvodne borbe:

Valerie Letourneau (8-5) vs. Viviane Pereira (11-0)
Zach Makovsky (19-7) vs. John Moraga (16-5)
John Makdessi (14-5) vs. Lando Vannata (8-1)
Olivier Aubin-Mercier (8-2) vs. Drew Dober (17-7)
Jason Saggo (12-2) vs. Rustam Khabilov (20-3)
Jordan Mein (26-10) vs. Emil Meek (8-2-1)
Mitch Gagnon (12-3) vs. Matthew Lopez (8-1)
Dustin Ortiz (15-6) vs. John Moraga (16-5)

<iframe width="600" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LK-eK3cbDoE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...