Navigation Content

ZVJEZDANE STAZE NA PICKBOXU

Zaplovite svemirom uz kapetana Jean-Luc Picarda

Prije nekoliko dana u svijet je puštena informacija da će se snimati nove Zvjezdane staze, a fanovi ove kultne serije još nisu došli sebi od veselja. Još ćemo se malo načekati do siječnja 2017. godine kada će se prikazati premijera nove serije, a do tada nam valja činiti samo jedno: pratiti avanture najpoznatije svemirske posade Nove generacije, u cijelosti dostupne na Pickboxu. 18 Emmyja zasluženo!

Foto: Pickbox/

Sigurni smo da u dušu poznajte kapetana Picarda i njegovu posadu, ali nećete moći odoljeti da saznate još neke sitnice koje su činile svakodnevicu posade Enterprisea.

 

Što se jede miljama svjetlosnih godina dalje

Pitate se kakav je život svemirskog lutalice? Uz replikator najbolji mogući! Samo zamisliš što bi jeo i molekularna znanost ti to omogući. Naprava iz koje izlazi sva moguća hrana ovoga svijeta san je svakog gurmana, a i osobe koja voli jesti, ali ne i kuhati. Picard redovito naručuje topli Earl Grey, a jednom posluži i bularijanske kanapee (krekeri čudnog izgleda koji jako debljaju), Worf je lud za sokom od šljiva, a nerijetko se počaste i pravom bogatom gozbom. Nadamo se da se debelo radi na ovome izumu!

Moda 24. stoljeća neodoljivo podsjeća na devedesete

Odjeća 24. stoljeća stvarno je minimalistička, no to bi se moglo više pripisati uniformama same flote koja je uvijek jednostavna, praktična  i udobna, a manje modnim eskapadama drugih vrsta. Naravno, na trenutak ćemo zanemariti činjenicu da je kapetan Picard na planetu Risa nosio sićušne rozo-plave gaćice od lateksa.

Žene često nose kombinezone koji su u, osim u devedesetima, kod nas došle u modu prije nekoliko godina. Međutim, rase koje naši putnici susreću ipak se mogu pohvaliti s malo više mašte i njihove hrabre kreacije su nas uspjele nebrojeno puta nasmijati. Iako je odjeća u koju su odjeveni vanzemaljski ambasadori navodno futuristička, danas kad malo promatramo Zvjezdane staze, svojim širokim krojevima i svjetlucavim, napuhanim materijalima najviše nas podsjeća na rane devedesete.