Navigation Content

GLEDAJTE NA PICKBOXU

Serija Fargo preko noći je stekla čudesnu popularnost

Kriminalistička serija koja inspiraciju crpi iz kultnog, Oscarom nagrađenog filma braće Coen iz 1996. godine oduševit će vas ove jeseni na Pickboxu

Foto: Pickbox/

Novi Fargo, čiji su izvršni producenti braća Ethan i Joel Coen, u cijelosti je napisao Noah Hawley, čovjek koji je dosad bio relativno nepoznat u televizijskom svijetu i koji je napisao četrdesetak epizoda serije Kosti.

Serija koja je iz filma preuzela ono najbolje

Svi koji nisu tako davno gledali originalni Fargo, pamtit će neke od najupečatljivijih i najneobičnijih scena. Primjerice, smušenog prodavača osiguranja kako pristupa otmičarima u kafiću, ubojiti duo koji hara sjevernjačkim gradićem prekrivenim snijegom, trudnu detektivku Margie kako traži ubojice, ali i nebrojene scene u kojima glumci razvlače mnoge riječi na tipičan sjevernjački način.

Novi Fargo iz filmskog predloška uzeo je najbolje stvari. Radi se o istoj atmosferi, istoj maloj sredini, susretu dobra i zla te hladnoći od koje ti, kako je rekao Billy Bob Thornton, mozak prestane raditi.

Glumačka krema u novom Fargu

Billy Bob Thornton glumi neobičnog negativca i psihopata Lornea Malva koji nema straha pred predstavnicima zakona, često moralizira i njeguje izgled mračnog tipa s dječjom frizurom (djelo Thorntonovih ruku, navodno).

Genijalni Martin Freeman koji je između snimanja Sherlocka i Hobita pronašao dovoljno vremena da putuje u daleki Calgary u Kanadi gdje se snimala serija, udahnuo je život simpatičnom smušenjaku Lesteru Nygaardu kojemu nakon cjeloživotnog maltretiranja od svih mogućih iz svoje okoline puca film i odlučuje preći na stranu zla.

Ostatak ekipe čine odlični Colin Hanks, Bob Odenkirk kojeg smo gledali kao pokvarenog mafijaškog odvjetnika u Breaking Badu i seriji Better Call Saul, Allison Tolman koja je bila poznatija kao kazališna glumica, Colin Hanks i Keith Carradine.

<iframe width="600" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q_8kDGylVto" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Istina koja je zapravo laž

Ako ste gledali film, sigurno se sjećate da je prvoj sceni prethodila rečenica „Ovo je istinita priča“. Iako su mnogi od nas u vrijeme gledanja filma bili uvjereni da je film uistinu snimljen prema istinitom događaju, sama braća Coen priznala su da istina u koju smo vjerovali baš i nije istina. Naime, u osamdesetima se dogodio sličan zločin, ali nikada nije zabilježeno da se dogodio takav kompleksan niz zločina koji su se dalje sami od sebe komplicirali kao u Fargu.

Novi Fargo također tvrdi da je snimljen prema istinitom događaju, koji se navodno dogodio 2005. godine i u kojem također sve kreće od smušenog prodavača osiguranja kojeg gaze svi koji stignu i koji, nakon upoznavanja sa uličnim manijakom i ubojicom, prelazi na tamnu stranu.

 

Fargo vs Fargo

U prvoj sezoni koja se sastoji od deset epizoda prava priča počinje kada se u doktorskoj čekaonici susretnu Lester Nyagaard i Lorne Malvo i kada Lorne predloži Lesteru da ubije njegova dugogodišnjeg zlostavljača. Čovjeku koji nema savjesti takvo što nije problem, ali za bojažljivog Lestera taj događaj prekretnica je u životu.

Osim za Lestera, tu priča počinje i za mladu, inteligentnu detektivku Molly Solverson koja svojom dovitljivošću i oštroumnošću odmotava klupko zločina koje je potreslo njezin grad.

Iako je film Fargo dobio dva Oscara, serija se može podičiti s čak tri Emmyja, dva Zlatna Globusa i ponešto boljim ocjenama od strane publike.

 

Fargo vs Pravi detektiv

Slavu i reputaciju koju je Pravi detektiv uspio steći u samo jednoj sezoni, Fargu je također uspjelo preko noći. Format od deset epizoda i sasvim druga priča i glumačka postava koju ćemo gledati u drugoj sezoni, također nose sa sobom određenu privlačnost jer već u jednoj sezoni gledatelji dobivaju zaokruženu priču.

Pickbox, na kojem se od rujna može gledati kompletna prva sezona Farga, donosi još puno serija recentne produkcije poput Doktora za seks, Transparentno, treće sezone Vikinga, druge sezone Extanta, a ostale hit serije koje dolaze možete provjeriti na pickbox.hr.


Aktivirajte uslugu pickbox na stranicama hrvatskog telekoma


<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23892"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23892" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...