Navigation Content

KULTNA SERIJA NA PICKBOXU

7 stvari koje niste znali o seriji Kafić Uzdravlje

Kultnu seriju o družini koja je vrijeme voljela provoditi u malom kafiću Cheers (Kafić Uzdravlje) u bostonskom predgrađu, opet imate priliku gledati na Pickboxu. Prošlo je više od 30 godina otkad je Diane Chambers prvi puta ušla u bar u kojem svi znaju svačije ime, a topla atmosfera i najbolja ekipa na svijetu i dalje su razlog zašto volimo ovu barsku komediju. Donosimo vam sedam stvari koje ni pravi fanovi Kafića Uzdravlje možda nisu znali

Foto: Pickbox/ 7. Kafić Uzdravlja je jedva doživio drugu sezonu
Kao i mnoge druge kultne serije, Kafić Uzdravlje imao je težak proboj na tržište i druga sezona se umalo nikada nije ni dogodila. Iako je serija imala vrlo nisku gledanost, NBC ju je svejedno odlučio zadržati na repertoaru.

6. Prvo ime Norma Petersona bilo je Hillary
Ipak, kako Norma nitko ne bi zadirkivao, koristio je svoje srednje ime. Također, zanimljivost koja se veže uz Norma je ta da je njegov lik stvoren prema stvarnom karakteru. Taj stvarni čovjek nije se zvao Norm, ali je isto svaku večer ulazio u bar da popije jedno piće, a izlazio potpuno pijan.

5. Originalno je zamišljeno da se radnja odvija u hotelu u Barstowu u Kalifoniji
Kada je odlučeno da se radnja ipak prebaci na drugu stranu obale, to jest u Novu Englesku, presuđujući faktor bio je taj što je bilo vrlo malo serija koje su snimane na tome području. A navodno je u kafićima u predgrađima uvijek bila najbolja ekipa.

4. Neki dijalozi su pisani prema stvarnim barskim scenama
Autori serije, kako bi skinuli što uvjerljiviji barski govor, često su posjećivali barove u Los Angelesu i pisali dijaloge prema onome što su mogli načuti sa susjednih stolova. Autori također nikada nisu bježali od teških tema poput alkoholizma ili homoseksualnosti, tako da je u seriji bilo puno rasprava i o tome.

3. Kelsey Grammer igrao je ulogu Frasiera Cranea punih 20 godina
Kelsey Grammer debitirao je ulogom Frasiera Cranea u Kafiću Uzdravlje 1984. godine i njegova uloga se toliko svidjela publici da je nakon završetka snimanja serije dobio vlastitu seriju. Serija Frasier o prepotentnom psihijatru potrajala je punih 11 sezona, a snimala se od 1993. do 2004. godine.

2. Kirstie Alley jedini je glavni lik iz Kafića Uzdravlje koji nije gostovao kod Frasiera

Navodno se Alley nije htjela pojaviti u seriji jer se to kosi s njezinim pogledima na svijet i činjenici da prakticira scijentologiju.

1. Serija se otkazala zbog Teda Dansona
Kada je Danson najavio svoj odlazak iz Kafića Uzdravlje 1993. i kada se pojavila ideja da Woody Harrelson preuzme njegov bar, Woody je izjavio da ga ne zanima nastavak serije bez Dansona. Tako je seriji 1993. došao kraj.


Aktivirajte uslugu pickbox na stranicama hrvatskog telekoma


<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23892"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23892" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...