Navigation Content

OD 28. KOLOVOZA

Tjedan morskih pasa na Discovery Channelu

Tjedan morskih pasa (Shark Week) televizijski je događaj ljeta koji se na Discovery Channelu prikazuje već punih 28 godina. U Hrvatskoj je morskim psima posvećen zadnji tjedan u kolovozu. Od 24. do 30. kolovoza Discovery Channel će vas zabaviti i infor-mirati dokumentarnim programom o morskim psima, kao i upozoriti na ugroženost morskih pasa u morima i oceanima diljem svijeta

Foto: discovery channel/

Discovery Channel u Tjednu morskih pasa 2015. svakog dana u 23 sata premijerno prika­zuje vizualno zadivljujući program o morskim psima, pun novih informacija i spoznaja o ovim životinjama. Uključite se u potragu za najvećom ikad viđenom ženkom velike bijele psine, upoznajte morske pse mako, otkrijte morske pse iz neistraženih dijelova oceana ili se pridružite potrazi za najvećim primjercima morskih pasa u vodama oko Kube.

Sve ljubitelje morskih pasa i one koji će to tek postati na Discovery Channel Hrvatska Facebook stranici čeka SHARKOPEDIA s mnoštvom informacija o morskim psima, poseb­no o njihovom razvoju kroz milijune godina. Tu se nalazi i raspored programa, video is­ječci i kviz provjere znanja. #SharkWeek sprema i posebna iznenađenja i poklone za vjerne fanove.

Prošlogodišnji Shark Week je u svijetu ocijenjen kao najbolji u povijesti, a u tjedan dana emitiranja privukao je više od 42 milijuna gledatelja.

Vrijeme je za obaranje novih rekorda, budite spremni na najbolju televizijsku zabavu ljeta koja počinje 24. kolovoza na Discovery Channelu.

Raspored premijera za #SharkWeek 24-30. kolovoza:

Ponedjeljak u 23:00 OTOK GOLEMOG MORSKOG PSA

Jeff Kurr, Andy Casagrande i Dickie Chivell, stručnjaci za morske pse, putuju na vulkan­ski otok Guadalupe u Tihom oceanu, te uz pomoć nove tehnologije i inovativnih metoda tragaju za nekim od najvećih bijelih psina na svijetu.

Utorak u 23:00 VELIKA BIJELA NEVJESTA

Pratite potragu za legendom o "Ivani od morskih pasa", najvećoj ženki velike bijele psine koju su ikada uspjeli obilježiti. Kako ženke te vrste funkcioniraju u odnosu na mužjake?

Srijeda u 23:00 POVRATAK VELIKOG BIJELOG SERIJSKOG UBOJICE

Stručnjci za morske pse Ralph Collier i Brandon McMillian traže odgovore vezane uz na­pade velike bijele psine koji su se dogodili kao da su planirani: točno svake dvije godine u istom mjesecu i na istoj Surf Beach plaži u Kaliforniji.  Nakon dva fatalna napada 2010. i 2012. godine, stručnjaci se pitaju hoće li isti morski pas napasti ponovno i zašto?

Četvrtak u 23:00 KUBANSKI MORSKI PAS

Ekspedicija traganja za morskim psima ujedinila je američke i kubanske znanstvenike u zajedničkoj potrazi za populacijom velikih bijelih psina u još neistraženom dijelu svijeta. Redatelj Ian Shive i tim istraživača morskih pasa kreću u Havanu svjedočiti 6 metara dugačkoj velikoj bijeloj psini pod nazivom "El Monstruo", te su u mogućnosti elektronski označiti jednu rijetku vrstu morskog psa po prvi put u povijesti.

Petak u 23:00 IZVANZEMALJSKI MORSKI PSI: BLISKI SUSRETI

Znanstvenik i istraživač Paul Clerkin služi se najnovijim tehnologijama kako bi istražio morske pse, te se što je moguće više približio nekima od najneobičnijih morskih pasa na planetu u dubokim, mračnim i neistraženim dijelovima oceana. Dokumentarni program koji se snimao na istočnoj obali Tajvana prati 6 metara dugačkog velikoustog morskog psa označenog satelitskom oznakom.

Subota u 23:00 ČUDOVIŠNI MAKO

Znanstvenici kreću na ekspediciju kako bi istražili malo poznate morske pse mako koji žive u Meksičkom zaljevu. Oni su najbrži su od svih vrsta morskih pasa na svijetu, a znanstvenici će uspješno snimiti jedno od rijetkih pojavljivanja mako morskog psa.

Nedjelja u 23:00 STAZE MORSKIH PASA

Zašto je obala Floride postala nova vruća točka za velike bijele psine u Atlantiku? Da bi to otkrio, morski biolog dr. Greg Skomal mora označiti grabežljivce uz obalu Cape Coda.

<iframe width="600" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/soWw4G_oJgk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...