Navigation Content

DRŽAVNIČKE LOKACIJ

Gdje su snimane popularne političke serije s Pickboxa?

Treća sezona trenutačno najpopularnije političke serije Kuća od karata prikazuje se na Pickboxu i s obzirom na to da je Frank Underwood dogurao jako visoko u politici, odlučili smo vam otkriti gdje su zaista snimane scene koje se navodno odvijaju u Washingtonu. Iako Barack Obama možda ne bi imao ništa protiv da tu i tamo u njegovu predsjedničku fotelju zasjedne Kevin Spacey, snimanje serije odvija se u posve drugoj državi

Foto: Pickbox/

Snimaju li se predsjedničke serije stvarno u Bijeloj kući?

Bijela kuća predstavlja krajnji cilj grube politike Franka Underwooda i njezina je simbolika jako važna. Iz toga su se razloga producenti serije jako lijepo pobrinuli da gledatelj ima osjećaj da se nalazi upravo ondje, odmah pokraj predsjedničke fotelje u Bijeloj kući. Političke serije koje smo gledali i još gledamo nisu snimane u Bijeloj kući, ali zbog vjernog prikaza interijera nijedanput još nismo posumnjali u vjerodostojnost prostora.


Kevin Spacey na posao ide u Baltimore

Serija o mračnim intrigama ambicioznog političara Franka Underwooda (Kevin Spacey), čija se radnja događa u Washingtonu, zapravo je snimana u velikom industrijskom skladištu u blizini Baltimorea. Čak i dok su Claire i Frank navodno u posjetu Rusiji, u klubu za poslovna okupljanja u Baltimoreu vjerno je rekonstruiran Kremlj. U Baltimoreu je također smješteno i Zapadno krilo, a pri rekonstrukciji Bijele kuće se naravno jako pazilo na detalje, pogotovo u izgradnji Ovalnog ureda, ureda kongresnika, hodnika i tako dalje.


Rusija zabranila snimanje u UN-u

Iako je sredinom 2014. UN odobrio snimanje tri epizode Kuće od karata u uredu Vijeća sigurnosti UN-a, Rusija je u zadnji čas stavila veto na tu odluku. Dobra stvar je ta što su ipak uspjeli dobiti odobrenje za snimanje u drugim dijelovima zgrade UN-a i tu možemo vidjeti određene scene u kojima se uglavnom pojavljuje Claire Underwood dok ganja svoju karijeru.


Gdje Frank jede slasna rebarca?

U Baltimoreu se također nalaze brojne lokacije koje gledamo u seriji, poput restorana Freddy's BBQ Joint gdje Frank naručuje slasna rebarca. Iako Freddy's BBQ Joint ne postoji u stvarnosti, restoran u kojem su snimane scene nalazi se na adresi 2601 Avenija Greenmount u Baltimoreu, a dom Underwoodovih nalazi se u kvartu Bolton Hill koji krase elegantne kuće izgrađene većinom u 19. stoljeću.


Gdje je snimana britanska Kuća od Karata?

Emmyjem nagrađenu britansku seriju Kuća od karata, prema kojoj je snimljena američka verzija, možete gledati samo na Pickboxu i usporediti sviđa li vam se više kako su korumpiranog političara portretirali Britanci ili Amerikanci. Je li prljavu politiku bolje dočarao pokojni Ian Richardson ili Kevin Spacey?
Eksterijeri koji se provlače kroz seriju snimke su prave Buckinghamske palače i Parlamenta, dok su interijeri Parlamenta zapravo snimani u gradskoj vijećnici u Manchesteru. Svi snimljeni prizori naravno izgledaju jako vjerodostojno.


Gdje se snima Državna tajnica?

Politički hit Državna tajnica s Teom Leoni i Timom Dalyjem u glavnim ulogama, koju uskoro ponovno možete gledati na Pickboxu, u svijetu se profilira kao jedna od najvažnijih političkih serija nove generacije. Iako se radnja Državne tajnice također odvija u Bijeloj kući, CBS-ovi producenti preselili su je u seosku kuću u Old Westburyju koja je dotad bila otvorena za posjete turistima.


Koja od ovih serija uspijeva najbolje dočarati duh politike svojim snimkama interijera i eksterijera odlučite sami, a ako se još niste navukli na jednu od njih, počnite ih već sad pratiti na Pickboxu.

Aktivirajte uslugu pickbox na stranicama hrvatskog telekoma


<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23892"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23892" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...